Sagi ni blizu kraja

Reformisti tvrde da Čačić nije prozvao Azru: "Štromar neka javno objavi iznose i rokove realizacija"

Objavljeno: 14.04.2016. 13:19

Zadnja izmjena: 15.04.2016. 13:19

Foto: Arhiva

Nakon što je župan Predrag Štromar, reagirajući na komentar Radimira Čačića da „Azra zadnjih deset godina ne radi apsolutno ništa, prozvao predsjednika Reformista za samopromociju i omalovažavanje djelatnika spomenute agencije, priopenjem za medije sada su se oglasili Reformisti.

- Kada je g. Čačić govorio o korištenju EU novca, nije govorio o odgovornosti Azre, odnosno još manje o sposobnosti građana ove županije, nego samo o nesposobnosti župana i njegovoj odgovornosti – tvrde u svom priopćenju Reformisti.

"Objavite iznose i rokove!"

Pritom pozivaju župana da preuzme odgovornost za "sramotne rezultate", kako nazivaju od njega navedenih "215 milijuna kuna realiziranih projekata u proteklih sedam godina", odnosno da javno objavi "iznose i rokove realizacija u sljedećih godinu dana".

>>Štromar odgovorio Čačiću da omalovažava djelatnike AZRA-e koja "očekuje milijardu kuna projekata"

- Varaždinska županija, koja čini oko 4% stanovništva Hrvatske, prema službenim podacima za korištenje IPA sredstava za 1/3 je slabija od hrvatskog prosjeka. Daleko bolje od nas su Osječko-baranjska, Primorsko-goranska i Vukovarsko-srijemska županija – kažu Reformisti.

"Prestanite se skrivati!"

Štromara ponovno prozivaju da "nije uspio realizirati ni tri-četiri škole o kojima govori sedam godina, ni bolnice, ni bilo što drugo osim jajomata. Danas tako ponovno slušamo da će se ti projekti realizirati u budućnosti", kažu Reformisti.

- Pozivamo g. Štromara da se prestane skrivati iza projekata realiziranih prije deset godina i da se u sljedećih godinu dana, do izbora, barem približi hrvatskom prosjeku. Nije realno očekivati da bude lider i u bilo čemu nadprosječan, ali ispodprosječnošću direktno šteti – zaključuju svoje priopćenje.

Komentari