između 10 kandidata

Rok Čepin novi je predsjednik Županijskog vijeća učenika, a Viktor Divjak potpredsjednik

Objavljeno: 03.04.2018. 10:34

Zadnja izmjena: 03.04.2018. 10:36

Predsjednik Županijskog vijeća učenika Varaždinske županije će sljedeće dvije godine biti Rok Čepin iz Druge gimnazije Varaždin, potpredsjednik Viktor Divjak iz Prve gimnazije Varaždin, a zapisničar Adonis Vrček iz Srednje škole “Arboretum Opeka“.

Za ovaj izbor odlučili su predstavnici vijeća učenika osnovnih i srednjih škola te učeničkog doma, koji su novo vodstvo Županijskog vijeća birali na izbornoj skupštini održanoj u Županijskoj palači, a Rok Čepin predstavljat će Varaždinsku županiju u Nacionalnom vijeću učenika, savjetodavnom tijelu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, kojeg čine predsjednici Županijskih vijeća iz svih hrvatskih županija.

U Glavni odbor Županijskog vijeća učenika ušli su Ivan Samuel Horvatek iz Gospodarske škole Varaždin, Jakov Jozić iz II. osnovne škole Varaždin, Magdalena Pleša iz Medicinske škole Varaždin i Nika Boltižar iz OŠ Metel Ožegović Radovan. 

Sve predsjednike školskih vijeća učenika pozdravio je zamjenik župana Tomislav Paljak, a dosadašnji predsjednik Lovro Lukavečki predstavio im je dosadašnje aktivnosti Vijeća na regionalnoj i nacionalnoj razini.

Inače, kandidaturu za predsjednika Županijskog vijeća učenika istaknulo je 10 kandidata iz osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije, a najmlađa kandidatkinja – Nika Boltižar iz Radovana, učenica je tek trećeg razreda osnovne škole.

 

 

Komentari