na županijskoj skupštini

FOTO PALA ODLUKA: Županija kupuje dvorac Šaulovec!

Objavljeno: 18.04.2018. 12:59

Zadnja izmjena: 18.04.2018. 13:50

Foto: Luka Šalamun

Danas je na sjednici županijske skupštine nakon žustre rasprave 'pala' konačna odluka o kupnji dvorca Šaulovec čiju je kupnju podržalo 25 vijećnika, dok je 10 bilo protiv. Kupnju je podržao HDZ, SDP, HSS i Reformisti, dok je HNS i Živi zid bio protiv ove inicijative. Inače, dvorcu je cijena s početnih 8 milijuna pala na 4, da bi mu naposljetku cijena pala na 2 milijuna kuna.

Rasprava oko zaduživanja županije za ovu kupnju, načina kupnje i namjene dvorca bila je žustra i vodila se na relaciji Čačić - Živi zid  i Čačić- HNS. Župan Čačić rekao je da je novac u ovom slučaju potpuno beznačajan, ali je poruka važna. Budući da se nitko drugi nije javio, Županija ima pravo prvokupa što znači da bi mogla kupiti dvorac za svega 2 milijuna kuna.

Najžešći protivnici kupnje dvorca bili su vijećnici Živog zida Dominko i Rogina koji se ne slažu s načinom na koji bi se dvorac kupovao jer tvrde kako ne vjeruju županu koji preko određenih procesa namjerava kupiti dvorac, kako bi zapravo došao u privatno vlasništvo. 

U priličnom oštrom tonu praćenim uvredama koje je župan uputio spomenutim predstavnicima Živog zida, istaknuo je i kako su oni u svojevrsnom dogovoru s HNS-om te da se zalažu za privatnog tajkuna, a ne javno vlasništvo.Također, Čačić je izjavio kako će se tek sada vidjeti tko je čiji igrač. Između ostalog, potvrdio je i da je dvorac tek prije mjesec dana upisan kao kulturno dobro za koje je druga alternativa da propadne, dođe u privatno vlasništvo ili da ga kupi Županija. Ističe kako mu namjena treba javna, otvorena svim građanima, ali da ponuda treba biti ekskluzivna i na visokom nivou. 

'HNS samo zajebava!'

Osim oštrog tona upućenog Živom zidu, Čačić se dotaknuo i HNS-a koji je iznio prijedlog da Županija kupi dvorac i pokloni ga općini na što se Čačić zdušno nasmijao i poručio:

- Nećemo to napraviti! Gospodo iz HNS-a prestanite se sramotiti! Sve što činite je da napravite štetu građanima naše županije. Ja sam sa svojim suradnicima u županiju donio 244 milijuna europskog novca. Što ste vi radili osim što ste nas zajebavali?!'  - poručio je Čačić

Komentari