razgovor s načelnikom

Božidar Novoselec uoči Dana Miholja rezimirao godinu i najavio show s Halidom i Bebekom

Objavljeno: 24.09.2018. 13:14

Zadnja izmjena: 24.09.2018. 14:29

Povodom Dana Općine Sračinec razgovarali smo s načelnikom Božidarom Novoselcem, a osim aktivnih projekata na području Općine kojoj je Novoselec već 18 godina na čelu, bilo je neizbježno dotaknuti se i nedavnog slučaja pronevjere u Općini te koalicije s HDZ-om.

Naime, srakarski HNS prva je općinska organizacija te stranke koja je koalirala s HDZ-om nakon ulaska HNS-a u Vladu Andreja Plenkovića. Novoselec, međutim, kaže kako je time spašeno 15-ak projekata: „Zbog njihove realizacije, sjeli smo i razgovarali, te državnu situaciju prenijeli ovdje na Općinu Sračinec“. No, razlog koaliranju nisu bili samo projekti, nego i trzavice s Reformistima koje Novoselec optužuje za podmićivanje i prijetnje: „Nekim vijećnicima HNS-a i Umirovljenika bilo je rečeno da načelnik Sračinca ne može toliko dati koliko može župan Čačić.“, ponovio je Novoselec svoju već raniju optužbu.

Raste natalitet

Kada je pak riječ o projektima, Novoselec kao najveći prošlogodišnji općinski projekt ističe dovršenje dječjeg vrtića, a u predstojećem periodu, uz aglomeraciju koja uključuje i uređenje cestovne infrastrukture – najavljuje izgradnju sportske dvorane i realizaciju projekta „Velika graba“. - Za cestovnu infrastrukturu morat ćemo se zadužiti, ali time stvaramo iste uvjete svim mještanima – obrazlaže načelnik, dok za sportsku dvoranu ističe da je premala za rukomet i mali nogomet, a zbog povećanja nataliteta nedostaje im i razrednih odijeljenja koja će se dobiti prenamjenom „stare dvorane“. Projekt „Velika graba“ čeka odobrenje EU sredstava, a riječ je o uređenju velikog općinskog parka.

Kada je riječ o pronevjeri u Općini koju sada istražuje DORH, Novoselec kaže da je osobno pogođen situacijom, budući da je s pročelnicom Renatom Sabati radio otkako je prvi put postao načelnikom: „Ako ste svaki dan s nekim skoro 20 godina, onda međusobni odnos počinje biti obiteljski. Žao mi je što je gospođa to napravila. Sve je priznala i dala ostavku, a detaljnije o tome (iznose, period) reći će institucije kad istraže slučaj“, zaključuje Novoselec. Dani Općine Sračinec počinju ovog petka, a tada će u Sračincu zapjevati Halid Bešlić zajedno s cijelim orkestrom, a dan kasnije, u subotu mještane će zabavljati Željko Bebek. Program je pripremljen i za nedjelju kada će nastupiti Prvi srakarski tamburaši te Kerekesh Teatar sa svojom predstavom.

Komentari