U svibnju dodjela nagrada izvrsnim mladim ljudima

Objavljeno: 04.03.2011. 13:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok i predsjednik Rotary Cluba Varaždin Tomislav Cvetko potpisali su jutros sporazum o provedbi Nagrade za izvrsnost kojim su utvrdili kako je «prepoznavanje i poticanje izvrsnosti u društvu njihov zajednički cilj» te su se obvezali surađivati u stvaranju pretpostavki za približavanju tom cilju.

Predsjednik RC Varaždin Tomislav Cvetko na svečanosti u Gradskoj vijećnici posebno je istaknuo kako varaždinski Rotary klub dodjelom Nagrade za izvrsnost već godinama nastoji promijeniti odnos društva prema izvrsnim mladim ljudima te im pružiti potporu u njihovom nastojanju da budu visokoobrazovani i kompetentni na svojim područjima djelovanja, što je nužan uvjet za uspješniji razvoj cijele zajednice.

- Potpora koju uživamo u provedbi ove akcije u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, kod obrazovnih institucija, ali i u javnosti, svjedoči da smo prepoznali pravi problem, te da ga uspješno rješavamo. Potpisivanje Sporazuma o provedbi Nagrade za izvrsnost s Gradom Varaždinom novi je važan korak koji će dugoročno osigurati uspješnu realizaciju ovog projekta našeg Rotary kluba – istaknuo je predsjednik Tomislav Cvetko.

Gradonačelnik Ivan Čehok posebno je istaknuo kako Grad Varaždin i RC Varaždin imaju dugogodišnju uspješnu suradnju u provedbi humanitarnih aktivnosti, a sada je ta suradnja proširena i na području obrazovanja.

- Sporazum koji smo potpisali s Rotary Clubom Varaždin dobar je model koji će nam omogućiti da još bolje i uspješnije zajedno služimo drugima u našoj zajednici – naglasio je gradonačelnik Čehok.

Na svečanosti u Gradskoj vijećnici o provedbi ovogodišnje Nagrade za izvrsnost govorili su članovi Povjerenstva Nagrade za izvrsnost – mr. sc. Andrija Petrović i dr. sc. Miroslav Benko. Oni su pri tom podsjetili kako je godišnji fond Nagrade za izvrsnost 40 tisuća kuna, te kako je Rotary Club Varaždin, potpisavši sporazume o suradnji s Varaždinskom županijom, Gradom Varaždinom, Fakultetom organizacije i informatike, Geotehničkim fakultetom i Veleučilištem Varaždin, pokrio sve razine obrazovanja, a kako je naglasio Andrija Petrović, temeljem ovih sporazuma institucije će same u svojim redovima prepoznavati i kandidirati najizvrsnije za ovu nagradu Rotary Cluba Varaždin čija će svečana dodjela biti organizirana u svibnju ove godine.

Komentari