Učenici Varaždinske županije tražili Veroniku Desinićku

Objavljeno: 26.10.2011. 11:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Varazdinska županija

Učenici iz Varaždinske županije briljirali su na natjecanju „Deca išćeju Veroniku“ koje je provelo Društvo „Veliki Tabor“ s ciljem poticanja interesa djece i mladih za legendu o Veroniki Desinićkoj.

Društvo „Veliki Tabor“ iz Desinića  u sklopu je projekta „Deca iščeju Veroniku“, nastalog  s ciljem poticanja interesa djece i mladih za legendu o Veroniki Desinićkoj, ove godine po drugi put raspisalo nagradni natječaj za učenike osnovnih škola koji su u svojim literarnim i likovnim radovima tragali za odgovorima na pitanja o životu i nesretnoj ljubavi Veronike Desinićke i grofa Fridriha Celjskog.

Među prijavljenim učenicima iz nekoliko sjevernohrvatskih županija briljirali su učenici iz Varaždinske županije: nagrađena su čak tri literarna rada (od ukupno deset) te dva likovna rada (od ukupno deset).

U kategoriji literarnih radova to su Andreja Dvorski iz OŠ Ljubešćica za priču „U potrazi za Veronikom Desinićkom“ (mentorica Ivana Nogić), Petar Bejuk iz OŠ Visoko za pjesmu „Angel i ja“ (mentor Tibor Martan) te Benjamin Šantalab iz OŠ „Ivana Rangera“ Kamenica za neispričanu priču o Veroniki suvremenog doba ( mentorica Mirjana Posavec).

U području likovnog stvaralaštva nagrađeni su radovi Ksenije Matijašec iz OŠ Visoko (mentorica Marija Tomurad) te Ksenije Dukarić iz OŠ Izidora Poljaka Višnjica (mentorica Jadranka Kučar).

Komentari