Upravni sud odgodio naplatu, Habuš: Ništa od crnog scenarija kojeg su neki priželjkivali!

Objavljeno: 26.05.2015. 12:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVž

Grad Varaždin dobio je u utorak odgodu izvršenja rješenja od strane Upravnog suda, na rješenje Ministarstva financija o naplati nenamjenski potrošenih 9,3 milijuna kuna, priopćio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Brezju...

>> Goran Habuš: Stanje u Gradu je odlično, nema govora o blokadi računa

Otpao je “crni scenarij“ o blokadi računa Grada Varaždina kojeg su neki priželjkivali, prokomentirao je odluku Upravnog suda varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

- Rješenje Ministarstva financija o naplati nenamjenski potrošenih 9,3 milijuna kuna neće se provoditi do pravorijeka Upravnog suda – istaknuo je Habuš.

Opravdana očekivanja da neće doći do financijske blokade su se obistinila, stoji u priopćenju Grada Varaždina kojeg donosimo u cjelosti:

Upravni sud u Zagrebu je  rješenjem od 25. svibnja 2015. odgodio izvršavanje rješenja Ministarstva financija RH kojim je Javna ustanova Gradski stanovi Varaždin trebala u državni proračun uplatiti 9,3 milijuna kuna zbog navodnog nenamjenskog trošenja novca.

Kako je u obrazloženju Rješenja navedeno, Upravni sud može odlučiti da tužba odgađa izvršenje pojedinačne odluke ako su ispunjene zakonom propisane pretpostavke.  Javna ustanova Gradski stanovi Varaždin podnijela je tužbu Upravnom sudu u Zagrebu, radi poništenja rješenja Ministarstva financija RH, a ovim rješenjem se odgađa izvršenje spornog rješenja Ministarstva do pravomoćnosti odluke Upravnog suda.

Pokretanjem prisilne naplate bilo bi onemogućeno daljnje redovno poslovanje JUGS- a, a time bi posljedično nastala šteta i za Grad Varaždin koji je kao osnivač odgovoran za obveze JUGS-a. Naposljetku, krajnji oštećenici mogli bi biti svi građani Grada Varaždina zbog mogućeg prekida redovnog obavljanja i financiranja brojnih javnih usluga – ističe se u obrazloženju rješenja koje je jutros stiglo u  Varaždin.

Uzimajući u obzir prethodno navedeno, Upravni sud odlučio je da zbog postojanja javnog interesa u konkretnom slučaju odgodi izvršavanje naplate. Nakon donošenja pravomoćne odluke u ovom upravnom sporu, protiv koje nije dopuštena žalba,  bit će razjašnjeno da li je trošenje državnog novca bilo namjensko ili nenamjensko.
 

Komentari