Usred Varaždina leglo miševa, štakora i puževa

Objavljeno: 31.08.2014. 11:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Izvor: galerija-images/Zapusteno zemljiste u Ulici Julija Merlica - Foto Zoran Stanko

Zarasla trava, grmlje visoko gotovo dva metra, ambrozija, drač koji se penje po okolnim kućama, leglo štakora, miševa, puževa i kukaca.

Iako bismo na prvu najčešće pomislili kako se radi o nekom zapuštenom mjestu "bogu iza nogu", opisano je zemljište koje se nalazi gotovo u samom centru Grada Varaždina. Radi se o zemljištu u Ulici Julija Merlića, između kuća pod kućnim brojem 4 i 8.

– Od proljeća ove godine nitko nije ni pokosio travu. Raste ambrozija, grmlje je visoko gotovo dva metra i naginje se na nogostup za pješake, a taj dio nogostupa redovito je pun puževa. Kote se štakori, miševi i kukci koji onda ulaze u naša dvorišta i rade nam štetu. Nažalost, ovo nije prvi puta – požalili su nam se stanari okolnih kuća.
 
Kako smo saznali iz Grada Varaždina, točnije od poljoprivrednog redara Krešimira Severa, zemljište je u vlasništvu Stanoinga, a gotovo ista situacija bila je prijavljena i prošle godine.

– Još u šestom mjesecu ove godine pokrenut je postupak protiv vlasnika katastarske čestice 1292 u Ulici Julija Merlića. Vlasniku, tvrtki Stanoing d.o.o. izrečen je nalog za uređenjem zemljišta. S obzirom da vlasnik nije ništa poduzimao izdan mu je obavezni prekršajni nalog, odnosno novčana kazna zbog nepostupanja – odgovorio je poljoprivredni redar.
 
Također, Sever je napomenuo kako je i u 2013. godini protiv spomenutog društva vođen upravni postupak te mu je također izrečena novčana kazna u iznosu od tisuću kuna za neuređeno navedeno zemljište. Međutim, kazne i upravni postupci slaba su utjeha stanarima okolnih kuća.

– Nažalost, dok se oni međusobno kažnjavaju, konkretno se na zemljištu ne poduzima ništa, trava, grmlje i ambrozija i dalje rastu, a naša dvorišta su puna štakora, miševa i puževa – rekli su nezadovoljni stanari.

{gallery}Zapusteno zemljiste u Ulici Julija Merlica - Foto Zoran Stanko{/gallery}

Komentari