"Varaždin je epicentar velikog zla!" - poručuju okupljeni pred bolnicom u molitvi protiv abortusa

Objavljeno: 24.09.2015. 14:30

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 07:45

Foto: Josip Novak

Varaždin po prvi put službeno sudjeluje u svjetskoj molitvenoj inicijativi "40 dana za život" koja se provodi do 1. studenoga. Svakog dana od 7 do 10 sati ispred Opće bolnice Varaždin molimo za prestanak pobačaja u svijetu i u našoj bolnici u kojoj je 2014. obavljeno najviše prekida trudnoće - ističe Vjeran Grabant, predsjednik Udruge Betlehem Varaždin...  

Priče o tome da je Varaždin drugi grad u Hrvatskoj po broju pobačaja nisu istinite. S 456 lanjskih prekida trudnoće obavljenih u Općoj bolnici, naš grad je na prvom mjestu - ističe Vjeran Grabant.

- Na našoj Facebook stranici smo objavili tablicu u kojoj je prikazan ukupan broj pobačaja u kojeg se ubrajaju i spontani i tzv. „missed“ pobačaji. Kad se pogledaju i legalno inducirani pobačaji onda imamo jasniju poraznu sliku – naglasio je Grabant koji podsjeća da su u našem okruženju bolnice u Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, u kojima se također obavljaju prekidi trudnoće.

Uzmemo li u obzir, dodaje, da su Čakovečka i Koprivnička bolnica u blizini, spomenuta brojka raste na više od 750 pobačaja obavljenih tijekom prošle godine.

- To nas kao regiju čini samim epicentrom tog velikog zla – uvjeren je predsjednik Udruge Betlehem Varaždin čiji su članovi danas s krunicom u ruci molili protiv abortusa ispred Opće bolnice.



O molitvenoj pak inicijativi "40 dana za život" kaže da je za nju bliža duhovna priprema uključivala klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom u noći 18./19. rujna.

- Trajala je od 19.30 navečer do 7 sati ujutro. Počeli smo i završili Sv. misom u kapucinskoj crkvi Presvetog Trojstva u Varaždinu. Znakovito je da inicijativa počinje na spomendan padre Pia koji je ujedno i zaštitnik varaždinske inicijative "40 dana za život" – pojasnio je Grabant pozvavši sve Varaždince i Varaždinke kao i sve ljude dobre volje, istog stajališta u Domovini i izvan nje da se u duhovnom zajedništvu pridruže članovima Udruge Betlehem u četrdesetodnevnom miroljubivom bdijenju, molitvi te postu i nemrsu.

 

Komentari