opća bolnica varaždin

Varaždinska Opća bolnica na „Danima karijere” Sveučilišta Sjever

Objavljeno: 07.06.2019. 10:04

Zadnja izmjena: 07.06.2019. 10:04

Kako funkcionira rad u Općoj bolnici Varaždin i što znači biti medicinska sestra u toj zdravstvenoj ustanovi predstavljeno je nedavno na „Danima karijere” koje je organiziralo Sveučilište Sjever. Uz to medicinske sestre varaždinske bolnice aktivne su i na mnogim drugim događanjima izvan njihovog uobičajenog opisa posla.

Što se tiče „Dana karijere”  ravnatelj OBV Nenad Kudelić dr.med. prezentirao je rad bolnice, posebno način na koji se medicinske sestre mogu zaposliti i koji je postupak. S njim je bila i njegova pomoćnica  za sestrinstvo Anica Sekovanić, mag. med. Techn. koja je naglasila da je predstavljanje bolnice na Sveučilištu Sjever samo jedna od brojnih aktivnosti koje se provode van bolnice.

-Tom prilikom smo studente i buduće zaposlenike bolnice pokušali senzibilizirati  i za volonterski rad. Sudjelovali smo i na Danu borbe protiv pušenja, gdje smo zajedno s  „Udrugom Kaj sad“  i sa Službom za plućne bolesti TBC Klenovnik mjerili tlak, šećer i spirometriju na što se odazvalo mnogo građana – navela je sestra Sekovanić. Istaknula je i kako je 14 sestara iz palijative iz Novog Marofa napisalo svoja iskustva u radu s pacijentima i objavilo u obliku knjige pod nazivom 'Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini'.

Knjiga je predstavljena u Novom Marofu i Zagrebu, a snimljen je i film. Uz mnogobrojne edukacije i aktivnosti koje su sastavni dio obavljanja poziva medicinske sestre, značajno je istaknuti i svakotjedno održavanje stručnog kolegija medicinskih sestara s ciljem bolje organizacije i planiranja zdravstvene njege, informiranja o novostima u sestrinstvu i progovaranja o problemima s kojima se susreću.

-Kolegij nam pomaže u organizaciji, kontroliranju, vođenju i planiranju zdravstvene njege i potiče na suradnju i timski rad i svojim aktivnostima sudjelujemo u poboljšanju kvalitete i učinkovitosti sestrinstva u OBV – zaključila je sestra Sekovanić.

Komentari