valda odbila podolnjakov prijedlog

Iz HNS-a poručuju kako je vlada potvrdila njihov stav da Sveučilište Sjever ostaje regionalno sveučilište

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.01.2018. 16:20

Zadnja izmjena: 26.01.2018. 16:29

IZ HNS-a su danas poslali priopćenje vezano uz promjenu i naziv Sveučilišta Sjever. Podsjetimo, Vlada je na sjednici jednoglasnom odlukom odbila prijedlog Roberta Podolnjaka o promjeni naziva i sjedišta Sveučilišta Sjever. 

Kako u priopćenju ističe Mario Sambolec, predsjednik varaždinskog HNS-a, vlada je ovom odlukom potvrdila stav HNS-a.

- Da pojasnim Podolnjaku i Habijanu stav HNS-a, ističem kako nitko ne bi bio sretniji od mene da Sveučilište ima sjedište u Varaždinu i dakako da bismo takvu inicijativu prvi podržali kada bi ona bila pokrenuta legalnom procedurom od strane akademske zajednice, uz odluku tijela Sveučilišta i uz suglasnost osnivača - Republike Hrvatske - istaknuo je Sambolec. 

Kako kaže, na temelju takve inicijative HNS je podržao integraciju i osnivanje Sveučilišta, dodjelu prostora za razvoj i prijenos osnivačkih prava na Republiku Hrvatsku, čime je zajamčen opstanak i daljnji razvoj Sveučilišta.

Sveučilište Sjever je jedan od najboljih primjera kako se dobrom suradnjom može razvijati cjelovita Hrvatska, istaknuo je u priopćenju, što su u ovom slučaju prepoznala dva prijateljska grada, Varaždin i Koprivnica, te zajedno stvorila jako regionalno sveučilište koje je postalo osmo javno sveučilište u RH.

Komentari