Potez smatraju demagogijom

Reformisti Štromarovo smanjenje plaća usporedili s Jenkačevim smanjenjem plaća u Marofu

Objavljeno: 31.03.2016. 12:01

Zadnja izmjena: 31.03.2016. 12:06

Foto: Alen Matušin

Još tijekom sjednice Županijske skupštine na kojoj se danas odlučilo o smanjenju plaća županu i njegovim zamjenicima, Reformisti su održali tiskovnu konferenciju na kojoj je potez čelnika Varaždinske županije Darko Hrenić usporedio s potezom gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača.

Član nacionalnog predsjedništva Reformista i bivši novomarofski gradonačelnik, naime, ni ovaj put nije mogao zabići priliku da Jenkača prozove za "povećanje manjka na 2,2 milijuna kuna" i smanjenje plaća "svima osim sebi".

- To je, primjera radi, rezultat smanjenja plaća. Važno je energiju usmjeriti na projekte kao što je izgradnja kirurgije, izgradnja i obnova škola i vrtića, Arboretuma Opeke, Aglomeracije i ostaloga – poručio je Hrenić za kojega se, podsjetimo, dugo spekuliralo da će biti kandidat Reformista za župana.

"Upropašten radni dan"

Potpredsjednik županijske organizacije Reformista Krešimir Horvat današnju skupštinu je, pak, okarakterizirao kao "upropašten radni dan za 41 vijećnika", dok je predsjednik organizacije Tomislav Paljak župana Štromara optužio za „sramotno visoku  plaću“.

- Je li župan svjestan da županijski vijećnici, da bi došli na sjednicu, moraju uzeti dan godišnjeg odmora? Zna li koliki su to troškovi za poslodavce i proračune?! – rekao je Horvat.

"Sramotno visoka plaća"

- Župan Štromar do sada je sebi isplaćivao treću najveću plaću od svih župana u Hrvatskoj u neto iznosu 16.235 kuna (prije toga čak 17.536 kuna), u županiji u kojoj građani imaju najmanje prosječne plaće, svega 3.789 kuna – rekao je Paljak.

Ukoliko su željeli npraviti nešto dobro, dio svoje plaće mogli su uplatiti u društvene svrhe, a plaću si smanjiti na redovitoj sjednici koja će imati opravdane točke dnevnog reda, zaključak je koji su željeli poručiti Reformisti.

Komentari