uoči izbora

eTV intervju - Čačić: Matija Posavec neće podržati Milanovića, ja ću pokrenuti stanogradnju

Svi ti glasovi koji će ići prema Reformistima, prema broju 13. odnosno meni, snažno poručuju da se koalicija Rijeke pravde sastoji pola od ljevičara, SDP-a, a pola od liberalnog građanskog centra koji je uvijek u trećoj jedinici bio jak, poručuje Čačić...
Objavljeno: 29.03.2024. 15:02

Zadnja izmjena: 29.03.2024. 15:02

Foto: Boris Matijašec

Predsjednik Reformista Radimir Čačić kreće u borbu za preferencijalni mandat s 13. mjesta na listi SDP-a i Reformista u III. izbornoj jedinici. Poručuje kako se Hrvatska polarizirala, optimitičan je glede pobjede lijevog bloka odnosno Zorana Milanovića te najavljuje pokretanje stanogradnje u Hrvatskoj ukoliko formiraju vladu. Što je još rekao, pogledajte u intervjuu ili pročitajte ovdje:

  • Kažete, 'promijenila se politička paradigma Hrvatske', kako?

Hrvatska se podijelila u dva čista i jednostavna bloka, od kojih jedan blok podržava opciju promijene vlade, smjene HDZ-ove nesposobne i korumpirane vlasti.

  • Tko prema vama čini drugi blok?

Na drugoj strani je cijeli niz stranaka koji nikada nisu podržali Milanovića, a to je, naravno, HDZ i njegovi partneri. To je i Matija Posavec, Domovinski pokret i Most. Stvari su tu potpuno jasne.

  • Što Reformisti donose koaliciji?

Svi ti glasovi koji će ići prema Reformistima, prema broju 13. odnosno meni, snažno poručuju da se koalicija Rijeke pravde sastoji pola od ljevičara, SDP-a, a pola od liberalnog građanskog centra koji je uvijek u trećoj jedinici bio jak.

  • Ključno iz programa?

Dječji doplatak, ne nekima nego svima. Dječji doplatak kao pravo djeteta. Zatim besplatni vrtić kao pravo djeteta koji će biti dostupan i besplatan. 

  • Što sa stanogradnjom?

Tema o kojoj ja govorim i znam što radim jer sam POS osmislio prije 23 godine . Taj POS daje mogućnost i najma danas, samo to nitko ne realizira, na razini 4 do 5 eura po metru kvadratnom, ali država zajedno sa gradovima i općinama to treba realizirati.

  • Umirovljenici?

Mi moramo doći do europskih normi i standarda, ne u apsolutnim iznosima nego u relativnim, a to znači da moramo dići mirovine za 50% u mandatu sljedeće vlade.

  • Naša izborna jedinica?

Ne za 15 godina nego odmah, završiti ključne dionice Brze ceste, to financira vlada i budžet, to je neovisno od Europe, te kroz europski novac započeti Brzu prugu koja dovodi Varaždin na 45 minuta od Zagreba, a Čakovec na 55 minuta.

Komentari