održana presica

eTV - Marković objavio dvije lokacije gdje će se moći do povoljnijih gradilišta za obiteljske kuće

Kako je pojasnio, procijenit će se komercijalna cijena i onda će se prema određenim kriterijima (deficitarna zanimanja, i t.sl.) dati popusti....
Objavljeno: 09.06.2023. 11:30

Zadnja izmjena: 09.06.2023. 12:11

Gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković održali su danas konferenciju za medije povodom dvije godine obnašanja vlasti u Varaždinu.

Zamjenik Marković tom prilikom objavio je dvije lokacije na kojima će građani moći doći do povoljnijeg gradilišta za izgradnju kuće. Riječ je o projektu koji se nadovezuje na projekt izgradnje stanova za najam koji je već u fazi.

- Možda je ključno spomenuti stanove za najam za mlade, jer to se pokazalo kao jedan od ključnih problema cijele Hrvatske. Nećemo stati samo na tome, nego u Istarskoj ulici gdje Grad Varaždin ima 12 tisuća kvadrata za sljedeću godinu ćemo pripremiti infrastrukturu te ćemo raditi na individualnoj obiteljskoj izgradnji. Onima koji će htjeti izgraditi kuću umjesto da žive u stanu, gradilišta ćemo prodati po određenim povoljnim uvjetima - najavio je gradonačelnik.

Kako je pojasnio, procijenit će se komercijalna cijena i onda će se prema određenim kriterijima (deficitarna zanimanja, i t.sl.) dati popusti. Druga lokacija je u Sajmišnoj ulici, nakon što se napravi nasip s lijeve strane Plitvice.

- Na taj način mi promišljamo ovaj grad - zaključio je Marković.

Komentari