općina petrijanec

eTV - Općina Petrijanec omogućila besplatan vrtić za svibanj, uskoro i dogradnja vrtića

Objavljeno: 23.06.2023. 09:04

Zadnja izmjena: 23.06.2023. 18:03

Foto: Boris Matijašec

Središnji državni ured za demografiju i mlade nedavno je Općini Petrijanec uručio Ugovor financijske potpore usmjerene projektima poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima te Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u iznosu od 29 tisuća eura.

Središnji ured tako je Općini Petrijanec odobrio projekt ulaganja u vanjsko uređenje i dvorište Dječjeg vrtića Bambi podružnice Petrijanec. Također, kako ističe načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, sredstva Središnjeg ureda omogućila su i to da roditelji polaznika Dječjeg vrtića Petrijanec budu oslobođeni plaćanja cijene usluge vrtića za mjesec svibanj.

- Cijena vrtića u Općini Petrijanec je najmanja na području Varaždinske županije te smatram kako je to jedna od naših demografskih mjera. Ono što je jednako važno jest to da nam je odobrena dogradnja, rekonstrukcija i adaptacija dječjeg vrtića u iznosu od 4,9 milijuna kuna iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka. Također, vjerujemo da ćemo projekt vanjskog igrališta napraviti do kraja ove godine, dok će nadogradnja dječjeg vrtića početi početkom iduće godine - rekao je Posavec.

Dječji vrtić "Bambi" u Petrijancu polazi trenutno 176 mališana, a kako je istaknula ravnateljica vrtića Kristijana Silov, tim će se projektom poboljšati materijalni uvjeti u vrtiću te će, dodaje, boravak u vrtiću biti ugodniji kako za djecu, tako i za odgojitelje.

Komentari