zaiskrilo

eTV - Novoselec potvrdio priče iz kuloara: 'Rekao sam mu da me pogleda u oči'

Objavljeno: 28.05.2023. 08:29

Zadnja izmjena: 28.05.2023. 08:37

Na području Općine Sračinec u proteklih četiri i pol godine izdano je više od 170 građevinskih dozvola, što predstavlja pravi nekretninski bum, a pred općinsko vodstvo postavlja izazov da se osigura dovoljan broj mjesta u školi i vrtiću.

Unatoč ne tako davnim nadogradnjama jedne i druge institucije, i to vlastitim naporima, Općina Sračinec mora ulagati i dalje, a prema nekim informacijama navodno bi mogla biti „kažnjena“ zbog toga što nije željela osnovati vlastitu vrtićku ustanovu nego ulagati isključivo infrastrukturu.

Zaiskrilo je zbog toga između načelnika Božidara Novoselca i jednoga od ministra na nedavnoj proslavi jedne od općina, o čemu su u proteklo vrijeme govorili kuloari, a sada nam je gostujući u eTv studiju potvrdio i sam načelnik Novoselec.

- Pokušaš nekome objasniti da smo vlastitim sredstvima izgradili vrtić i sada, baš zbog toga, ne ulazimo u ovoj novi model u kojem će se sufinancirati režijski troškovi, plaće za zaposlene i sl. Kroz razgovor ja to pokušam objasniti, ali vidim da me netko ne sluša, da sad ne spominjem imena, pa sam ga zamolio da me pogleda u oči kada pričam jer neće ništa shvatiti – pojasnio nam je Novoselec.

'Znam kad netko sluša a kad ne'

Načelnik je naglasio kako je sve ipak bilo u prihvatljivim granicama.

- Nekad ne treba ometati nekoga kada jede, ali to je jedinstvena prilika, za to i obilazimo sve te općine. Dobio sam obećanje da će već u petak sazvati određeni broj načenika da mu pojasnimo situaciju, ali prošlo je više od mjesec dana. Jedan pokraj drugoga smo sjedili i razgovarali, tematika je općenito bila široka, a ja imam previše iskustva u komunikaciji tako da znam kada me netko želi saslušati a kada ne. Naljutila me reakcija pro forma, zasmetalo me i možda sam malo reagirao –  zaključuje.

Zbog rasta broja stanovnika Općina Sračinec uskoro započinje provoditi i vlastiti popis stanovnika, budući da onaj nedavno provedeni, kao i mnogi s podurčja naše žuapnje ali i cijele Hrvatske, smatraju netočnim.

Komentari