projekt od 950 tisuća eura

eTV - U tijeku obnova Starog grada, Bosilj: 'HDZ se ponaša kao da je država njihova prćija'

Kako je pritom rečeno, projekt obnove vrijedan je 950 tisuća eura, trajat će iduća 32 mjeseca, a obuhvatit će toplinsku izolaciju stropova i zidova, zamjenu stolarije radi energetske učinkovitosti, uvođenje dizalica topline...
Objavljeno: 24.07.2023. 11:51

Zadnja izmjena: 24.07.2023. 11:51

Foto: Boris Matijašec

Gradonačelnik Neven Bosilj uz suradnike danas je najavio projekte obnove i ulaganja u Stari grad od kojih će se dio financirati u 100% iznosu iz odobrenih sredstava Ministarstva kulture i medija.

Kako je pritom rečeno, projekt obnove vrijedan je 950 tisuća eura, trajat će iduća 32 mjeseca, a obuhvatit će toplinsku izolaciju stropova i zidova, zamjenu stolarije radi energetske učinkovitosti, uvođenje dizalica topline.

- Obnova vijećnice je u završnoj fazi, a Stari grad najveći je spomenik i javno kulturno dobro u Varaždinu. Obnovili smo gotičku kulu, sada se obnavlja renesasna kula koja će biti gotova do Špancirfesta, a osigurali smo i sredstva za obnovu južnog krovišta koje je u jako lošem stanju. Obnovit ćemo ga kako bi se normalno mogao koristiti barem sljedećih 40-ak godina te da bude na ponos svim Varaždincima - rekao je Bosilj.

Također, pritom se osvrnuo i na nedavno priopćenje Gradske organizacije HDZ-a u kojem je predsjednik GO Damir Habijan rekao kako Grad Varaždin ima podršku Ministarstva kulture i medija (HDZ).

- Ono što je napravio HDZ to kao da je cijela država njihova prćija i da netko zove ministricu pa da se tako dobivaju sredstva. Govorim to zbog stručnih ljudi koji su uložili svoje vrijeme, ovdje se radi temeljem kriterija. Dakle, da je netko zvao ministricu i rekao "dajte", napravili bismo ogroman prekršaj prema Europskoj uniji - zaključio je Bosilj.

Komentari