program adventa

eTV - Uskoro Advent u Varaždinu: Vraća se panoramski kotač, pogledajte grad Djeda Mraza

Ove godine za posjetitelje je pripremljen bogat program na osam lokacija, a uključuje tri atrakcije, 130 različitih programa, 30 glazbenih programa te dodatnih 30 programa u organizaciji varaždinskih institucija u kulturi...
Objavljeno: 20.11.2023. 19:12

Zadnja izmjena: 20.11.2023. 19:14

Foto: Boris Matijašec

Avent u Varaždinu ove godine će trajati od 1. prosinca te sve do 7. siječnja iduće godine, a kako su danas najavili gradonačelnik Neven Bosilj i direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, posjetitelje očekuje bogat program.

Ove godine za posjetitelje je pripremljen bogat program na osam lokacija, a uključuje tri atrakcije, 130 različitih programa, 30 glazbenih programa te dodatnih 30 programa u organizaciji varaždinskih institucija u kulturi. Najčuvanija tajna ovogodišnjeg varaždinskog Adventa, kako su najavili, smještena je u dvorištu palače Sermage gdje se smjestio Čarobni grad Djeda Mraza. Inače, Djed Mraz je prošlih godina "stanovao" u Kući Djeda Mraza u Gajevoj ulici, a kuća je ove godine prerasla u grad na 400 m2

- Turistička zajednica svake godine pokušava dići ljestvicu kako bi svim posjetiteljima, ali i Varaždincima koji uživaju u adventskim blagdanima ponudili nešto novo kako bismo bili konkurentni i zanimljivi. Ove godine ljestvicu smo digli za nekoliko stepenica i ovogodišnja atrakcija je grad Djeda Mraza s pet kućica. Vjerujem da nas čeka jedan prekrasan Advent, vjerujem da će nas vrijeme poslužiti i da će čarobni Grad Djeda Mraza biti hit ovogodišnjeg Adventa - rekla je Toth.

'Imat ćemo najbolji Advent'

Isto tako, u Varaždin se vraća i popularni Adventski panoramski kotač koji će biti postavljen u Gajevoj ulici, a zahvaljujući čak 23 metra visine na koju se njegove gondole podižu, pogled na blagdanski uređen i osvijetljen Varaždin bit će nezaboravan. I ove će godine na Kapucinskom trgu biti postavljena Ledena čarolija, odnosno klizalište s ledenim stazama i jedan od najvećih ledenih tobogana.

- Imali smo najbolji Špancirfest iako to Hrvatska turistička zajednica ni ministarstvo to ne žele priznati jer možda ne pripadam stranci kojoj bih trebao pripadati, isto tako ćemo imati i najbolji Advent. Nitko neće imati ovakav Grad Djeda Mraza, nitko nema preko tisuću kvadrata ledenih površina, preko 40 metara tobogana, Panoramski kotač i sve te atrakcije kakve mi imamo. Bit će to Advent kakav samo grad Varaždin može napraviti - dodao je Bosilj.

Cijeli program ovogodišnjeg Adventa pogledajte ovdje.

Komentari