pogledajte

eTV izvještaj sa štrajka u Varteksu: Radnici zviždali, obratio se Sindikat, ali i vlasnik

Kako je najavio predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Tomislav Rajković štrajk će trajati sve dok se plaće ne isplate, a glavni krivac situacije jest, kaže, Uprava...
Objavljeno: 06.05.2024. 14:22

Zadnja izmjena: 06.05.2024. 14:51

Foto: Lidija Filipović

Radnici Varteksa jutros su započeli sa štrajkom koji je pokrenuo Samostalni radnički sindikat Varteks nakon što radnicima nisu isplaćene plaće za veljaču i ožujak te je postupak mirenja završio neuspješno, a tim povodom ispred pogona održana je presica.

Kako je najavio predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Tomislav Rajković štrajk će trajati sve dok se plaće ne isplate, a glavni krivac situacije jest, kaže, Uprava.

- Uzrok je loše vođenje kompanije, od prijašnjih uprava, ali isto tako od sadašnje uprave, odnosno članice uprave Jelene Bošnjak, koja poslovanje i politiku kompanije nije podredila poslovanju kako bi trebalo biti, odnosno potrebama Varteksa. Rješenje je da se imovina Varteksa, odnosno vjerovnici, da se dogovore oko prodaje neaktivne imovine. I pozivamo ovim putem sve vjerovnike da prestanu igrati igre oko Varteksa - naglasio je.

'Svi pričamo o istom interesu'

Na presici se nenajavljeno pojavio i drugi najveći dioničar Varteksa, Stjepan Čajić koji, između ostalog, smatra kako bi od prodaje nekretnina najveću korist imale banke te kako je potrebno osmisliti dugoročno rješenje.

- Koliko znam, nova uprava je imenovana 1. ožujka, prošlo je nešto više od dva mjeseca. Još jedna stvar. Od kad je ta uprava došla, smatram da tu ne bi trebalo biti suprotnih strana, za sada svi pričamo o jednom interesu, kako isplatiti plaću. Interes je plaća, plaća ljudima treba. Od tih prodaja, kao što se navodi da je to rješenje, ja bih volio da se prezentira kako to, ako se od toga može dobiti novac za društvo, da vidimo – navodi Čajić na što su mu radnici poručili: 'Jedan dio je ljudi dobilo danas putne troškove, jedan dio nije dobio ni plaću', na što je Čajić odgovorio: 'Pa evo, to mi je dobar znak, barem da su putni isplaćeni'.

 

Komentari