komedijaši iz stažnjevca

Miroslavu Rohteku iz Stažnjevca nagrada na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.05.2022. 14:50

Zadnja izmjena: 30.05.2022. 14:50

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju, 29. svibnja 2022. u Vodicama je završeno 62. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice.

Tijekom šest festivalskih dana, vodička je publika imala priliku pogledati predstave različitih žanrova, poetika, tema i poruka te uživati u radosti igre najboljih hrvatskih amaterskih kazališnih skupina na daskama Kulturnog centra Vodice.

Već sam ulazak na repertoar Festivala, temeljem županijskih smotri i video selekcija, dokaz su izvrsnosti i kvalitete svih 20 predstava odigranih u konkurenciji za nagrade, no najbolji od najboljih s Festivala se vraćaju s osvojenim nagradama u 8 kategorija te Posebnim pohvalama Povjerenstva.

Spomenimo kako je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu dobio Miroslav Rohtek za ulogu Štiefa u predstavi "(O)glas savjesti" u izvođenju Glumačke družine Komedijaši, Stažnjevec.

Realizaciju još jednog uspješnog izdanja Festivala hrvatskih kazališnih amatera potpisuju Hrvatski sabor kulture i Pučko otvoreno učilište Vodice, a materijalnu potporu osigurali su Ministarstvo kulture i medija RH, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica.

Komentari