turneja 'sixty'

Ovaj Varaždinac će se u backstageu družiti s legendarnim Rolling Stonesima

Objavljeno: 21.03.2022. 18:06

Zadnja izmjena: 21.03.2022. 19:34

Varaždinac Zack Dust, pravog imena Igor Zekić, ovog će se srpnja u backstage-u družiti s poznatim bendom The Rolling Stones povodom njihove ovogodišnje rođendanske turneje "Sixty".

Kako prenosi 24sata, Zack Dust Stonse je zavolio je još u osnovnoj školi, a kada je nastupao sa svojom grupom "Voodoo Lizards", upravo su mu oni bili jedan od najvećih uzora. Glazbenik s varaždinskim korijenima nedavno je u Nashvilleu snimio svoj treći studijski album na kojem je surađivao s brojnim poznatim imenima poput Petera Keysa, klavijaturista sastava Lynyrd Skynyrd. Voodoo Lizards su surađivali i s Jimmyjem Ripom, koji je svirao s Bernardom Fowlerom, koji je pak svirao sa Stonesima. Naposlijetku se njegov bend raspao, nakon čega je Zack Dust u Americi započeo svoju solo karijeru, gdje je uz sviranje obavljao i manje svakodnevne poslove poput rušenja drveća. 

Zekić za 24sata kaže kako ga je k Stonesima privukla i "pristunost juga" na njihovim albumima, a upravo ga je Bernard Fowler pozvao u backstage nastupa Stonesa u Beču koji će se održati 15. srpnja.

- Jednom sam gledao Stonese u Austriji iako tada nisam bio u backstageu. Jednom sam dobio i poziv za backstage 2016. kada su nastupali u Europi, ali nisam imao priliku ići. Žao mi je danas što nisam bio, ali evo nove prilike. Očekujem upravo Rolling Stonese, to je dovoljno. Meni je dovoljno da samo stanu na pozornicu, nikad nisam čuo lošu stvar od Stonesa, bude energično i fascinantno. Veselim se i prilici da vidim kako dišu i drugi članovi benda - rekao je.

Komentari