U Glazbenoj školi Varaždin

U Varaždin dolaze talentirane ruske glazbenice - očekuju se djela Scarlattija, Chopina, Debussya...

Objavljeno: 09.11.2018. 12:06

Zadnja izmjena: 09.11.2018. 12:10

Glazbena škola u Varaždinu 14. studenog ugostit će „Veleposlanstvo glazbenog majstorstva“ u suradnji s Veleposlanstvom Ruske Federacije. „Veleposlanstvo glazbenog majstorstva“ jedinstveni je projekt Doma glazbe u Sankt-Peterburgu i „Rosatrudničestva”, koji se održava od 2012. godine, a uključuje nastupe mladih solista u Ruskim centrima znanosti i kulture u inozemstvu.

Tim povodom održat će se masterclass seminar u Glazbenoj školi, ali i koncert dviju talentiranih mladih glazbenica, flautistice Diljare Tazijeve i pijanistice Elzavete Ukrainskaje pod umjetničkim vodstvom ravnatelja Sankt-Peterburškog Doma muzike, narodnog umjetnika Rusije profesora Sergeja Roldugina.

Dom glazbe u Sankt-Peterburgu stvorilo je Ministarstvo kulture Ruske Federacije. Glavni cilj ove ustanove je razvoj klasične glazbe, očuvanje izvedbenih tradicija i priprema mladih ruskih glazbenika za međunarodna natjecanja i festivale. Glavna pozornost posvećena je studentima i diplomantima konzervatorija u dobi od 16 do 30 godina - solistima orkestralnih specijalnosti. Sudionicima svojih programa nude nastupe na najboljim koncertnim prostorima, obuku na majstorskim tečajevima izvrsnih majstora, suradnju sa simfonijskim orkestrom, a sve ove mogućnosti besplatne su za mlade glazbenike.

Na koncertu koji nas očekuje u srijedu, 14. studenog naći će se djela Scarlattija, Chopina, Debussya, Karg-Elerta, Prokofieva, Blumenfelda i Espasa. 

Komentari