Pjesme štovanja i hvale

Varaždinski maestro Anđelko Igrec u neizvjesnoj utrci za još jedan Porin

Objavljeno: 10.03.2016. 17:38

Foto: Aulos

Među nominiranima za 23. izdanje Porina u kategoriji za najbolji album klasične glazbe, kao jedini iz Varaždinske županije, našao se album kojeg je producirao Anđelko Igrec, varaždinski skladatelj, dirigent i katedralni orguljaš...

Naime, skladatelj mo Anđelko Igrec je glazbeni producent albuma Pjesme štovanja i hvale koji je izdan u zajedničkoj nakladi Aulosa i Glasa Koncila.

- Raduje je me da je album nominiram, na njemu je sabrano ukupno 18 mojih  skladbi koje su rađene za humanitarne koncerte Marijini obroci. Na njima se se uvijek okupi dosta zborova i od 2010. godine postoji kontinuitet. Prikupljeni novac se koristi za osnivanje školskih kuhinja u siromašnim zemljama, a Hrvatski ogranak brine o kuhinjama u Beninu – naglasio je Igrec.

Dodao je kako se na spomenutim koncertima uvijek pojavljuju Varaždinski komorni orkestar, te Zbor varaždinske katedrale “Chorus angelicus”, a izmjenjuju se dječji i mješoviti zborovi iz cijele Varaždinske biskupije.

I ove godine velika konkurencija

- Skladbe na albumu 'Pjesme štovanja i hvale' izvode "Chorus angelicus", Varaždinski komorni orkestar te solisti Silvija Habunek, Doroteja Ilčić, Antonija Puček i Miroslav Lucić.

Bit će zasigurno neizvjesna borba jer je i ove godine velika konkurencija. No, naravno da se nadamo još jednom Porinu – rekao je Igrec za eVaraždin.

Podsjećamo, Anđelko Igrec je nagradu Porin osvojio 2010. godine u istoj kategoriji, za album Kyrie.

Komentari