Priče s kavice Ines Hrain: 30. godišnjica mature - ne pokušavajmo više s minicama

Piše: Ines Hrain

Objavljeno: 07.06.2015. 19:44

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 12:32

Ovih dana bilo je sve puno maturanata i onih koji su slavili sjećanje na dan kad su maturirali. Nađe se tu različitih modnih kreacija, frizura i stilova, primjerenih i neprimjerenih.

Maturantice i one koje slave petu ili desetu obljetnicu mature, uglavnom izgledaju slično. Sve su mlade, obučene u kratke minice, s dugim zdravim kosama prirodne boje. One koje slave petnaestu i dvadesetu obljetnicu i dalje nose kratke haljinice, želeći pokazati svijetu da su tek sad zaživjele punim plućima.

Dvadeset peta godišnjica znači da cure imaju preko četrdesetak godinica i tek sad su na vrhuncu moći, koža im je još uvijek utegnuta, a zrelost i iskustvo zrcale im se u očima. Savršena kombinacija, ova pamet i one godine. Međutim, od tridesete godišnjice na dalje, stvari lagano klize nizbrdo.

Stvari poput napete guze ili grudiju. Koža polako gubi svježinu. Prirodnu boju kose više nema smisla pokazivati. Haljine se spuštaju prema koljenima. Struk je sve širi, a cipele počinju žuljati već nakon dvije runde plesa. Najgori su sažaljivi pogledi mlađih generacija koje se u duši nadaju da "ovo" njih neće zakačiti i da će zauvijek izgledati svježe kao što sad izgledaju. 

Kako izbjeći stajling kao da si „kravi stavio sedlo“ ili „žabi potkovu“ na proslavi tridesete godišnjice ili godišnjica iznad toga?

Ne pokušavajmo više s minicama. Taj brod je otplovio. Puno će efektnije izgledati duga haljina uz tijelo, koja će naglasiti žensku figuru pješčanog sata, bio taj sat uži, srednji ili širok. Iz gornjeg dijela slobodno izviruje prorez kojeg će stvoriti push up grudnjak, a u donjem dijelu savršeno će izgledati visoki izrez koji otkriva nogu u hodu i plijeni poglede muškaraca. Najlonke s likrom sakrit će celulitne jastučiće i Venera je rođena.

Sljedeće što Venera mora imati prilagođeno godinama, to je frizura. Crna ili crvena kosa, na starijoj ženi neće stvarati dobar dojam. Plava ili friško obojena smeđa, to su boje koje osvježavaju. Frizura ne smije biti zalizana uz lice, već nakovrčana ili pak izvučena na četku da izgleda bujno i zdravo. Efektan ruž na usnama i maskara na očima, dat će mladolik izgled svakom licu okruženom aureolom raskošne kose.

Cipele svakako moraju biti na visoku petu, one s ravnim petama pokvarit će svaki dojam koji smo postigli haljinom i frizurom. Međutim, uski ili špičasti modeli, uništit će zabavu već u startu i postići suprotan efekt od željnog. Cipela mora biti mekana, a peta malo punija kako bi hod bio stabilan i nakon par čašica, a osjećaj udobnosti potrajao čim duže. Do trenutka kad se u jutarnje sate cipele izuvaju. Zbog toga nokti moraju biti pomno i efektno nalakirani, jer nikad ne znaš gdje vrag čuči i kad će nam svijet ugledati nožne prste.

Za kraj, zgodna narukvica, naušnice i torbica Sport Bili, u koju mora stati novčanik, mobitel, ruž, maskara, tablete protiv glavobolje, rezervne najlonke, ulošci, puderijera, ogledalce, češalj, deodorant, mini lak za kosu, vlažne maramice i po mogućnosti, kišobran.

Komentari