ublažavanje mjera

Božinović najavio: Kafići od sutra smiju raditi do ponoći

Objavljeno: 11.06.2021. 11:49

Zadnja izmjena: 11.06.2021. 11:49

Davor Božinović je na današnoj konferenciji za medije najavio neka popuštanja mjera.

 Stožer je produžio mjere koje se odnose na javni prijevoz, rad trgovina i trgovačkih centara do 30. lipnja. Do značajnijeg ublažavanja mjera je došlo kod ograničavanja okupljanja.

Radi se o radnom vrmeenu ugostiteljskih objekata do 23 sata. One će od večeras od ponoći moći raditi do 24 sata.  To se odnosi i na javna događanja, okupljanja i manifestacije. Ukida se zabrana treniranja u zatvorenim prostorima i školskim dvoranama.  Javna događanja i okupljanja su i dalje načelno ograničena na maksimalno 100 osoba. To je uvedeno jer se okupljanje pokazalo kao jedno od žarišta širenja bolesti.

- Pred nama je Europsko prvenstvo u nogometu, počela je i turistička sezona... Zato se daje preporuka da se ne organiziraju javna događanja većeg broja osoba, posebice masovnog gledanja utakmica tijekom prvenstva. Odgovornost je na jedinicama lokalne i područne samouprave te županijskim stožerima koji su dobili jasnu uputu o striktnom nadzoru takvih okupljanja što uključuje i sankcioniranja po potrebi. Smisao je da se što više toga omogući - rekao je Božinović.

Komentari