revitalizacija

Dvorac Šaulovec mijenja stolariju, a dvorana Osnovne škole Vidovec pod

Objavljeno: 11.05.2022. 11:51

Na sljedećoj sjednici Županijske skupštine vijećnici će raspravljati, između ostalog, o projektu obnove vanjske stolarije Dvorca Šaulovec te o projektu zamjene poda u sportskoj dvorani uz Osnovnu školu Vidovec.

Naime, Varaždinska županija je vlasnik Dvorca u Črešnjevu od 2020. godine, a na njemu trenutno traju radovi obnove, nakon čega će se prenamijeniti u Europski talent centar, za što se iz proračuna izdvaja 2,6 milijuna kuna. Zbog proboja vode i urušavanja dijela krovišta, otpadanja subokih slojeva fasade i dizanja parketa, krovište je sanirano u prošloj godini.

- Sljedeći nužni korak zaštite zgrade je obnova stolarije koja je očuvana, uglavnom u izvornom stanju, restauratorskom metodom sa zamjenom dijelova koji su u potpunosti dotrajali. Financijska vrijednost Projekta iznosi 1,5 milijuna kuna, a Projekt će financirati Varaždinska županija - stoji u obrazloženju Projekta.

Zamjena poda u sportskoj dvorani

Isto tako, na dnevnom redu će se naći Odluka o prihvaćanju projekta zamjena poda u sportskoj dvorani kod OŠ Vidovec koju, uz učenike škole za redovitu nastavu i izvannastavne sportske aktivnosti, koriste i rekreativci i sportski klubovi. 

- Pod je devastiran i više nije moguće održavati nastavu iz  tjelesnog odgoja, a znamo da u Vidovcu djeluje i rukometni klub koji se natječe u prvoj ligi. Kandidirali smo projekt na natječaj za sredstva iz Ministarstva turizma i sporta. Dobijemo li, koristit ćemo ta sredstva, a ako ne, projektantska cijena je 1,5 milijuna kuna, te ćemo onda  taj zahvat napraviti iz decentraliziranih sredstava -  rekao je predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

Komentari