Varaždinska županija

Foto - Izviđači iz gotovo cijele Hrvatske na "Ulicama Varaždina" 

Objavljeno: 21.10.2023. 17:48

Zadnja izmjena: 21.10.2023. 17:54

U Varaždinu su se i ove godine, po 26. put, okupili izviđači, pretežno učenici osnovnih i srednjih škola iz gotovo cijele Hrvatske, u organizaciji Odreda izviđača “Sirius”, u sklopu tradicionalne akcije “Ulicama Varaždina”, priopćeno je iz Varaždinske županije. 

Na akciji je sudjelovalo 380 izviđača iz 15 izviđačkih udruga iz Varaždina, Zagreba, Osijeka, Koprivnice, Lepoglave, Čakovca, Kotoribe, Križevaca, Velike Gorice, Valpova, Samobora, Požege, Krapine, Rajića, Strahoninca te drugih hrvatskih gradova i mjesta. Dobrodošlicu prvoj grupi izviđača u atriju Županijske palače, uz direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Gorana Mališa, zaželio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, navode iz Županije.

- Veseli me što su izviđači ove godine, u svojoj već tradicionalnoj akciji, kao jednu od kontrolnih točaka odabrali Županijsku palaču i naš Centar za posjetitelje, koji je upravo osmišljen kao polazna točka svim gostima koji stižu u našu županiju kako bi se upoznali, a tada i uputili na željena odredišta Varaždinske županije koja je bogata prirodnim i kulturnim znamenitostima. Drago mi je da ste u svojim mladim godinama odabrali biti izviđači, čuvari prirode, koji kroz putovanja, boravak u prirodi, stjecanjem prijateljstva, uvažavanjem drugih i pomaganjem drugima izgrađujete sebe i gradite bolji, ljepši svijet – izjavio je župan Stričak.

Komentari