dobra djela

Foto - Mališani iz DV Varaždin u Kućanu blagdansko vrijeme obilježili donacijom igračaka udruzi 'Zipka'

Objavljeno: 14.12.2023. 10:57

Zadnja izmjena: 14.12.2023. 10:57

Mališani iz Dječjeg vrtića „Varaždin“ objekta Kućan usvajaju navike pomaganja potrebitima. Osim brige za sebe, djeca uče koliko je važno pomoći drugima.

Osim što su se odazivali na akcije sakupljanja hrane i igračaka nakon potresa na Banovini, ove su godine odgojitelji odlučili ciljano raditi s djecom na odgoju za humanost od malih nogu. Otkako je otvoren novi vrtić 2020. godine, neprestano sakupljaju čepove koje šalju u Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma za nabavku skupih lijekova.

Prije nekoliko su tjedana na inicijativu djece odlučili pomoći i napuštenim životinjama pa su sakupljali deke i hranu. Svoju su donaciju predali Udruzi „Spas“ za njihove psiće. A sada su, u ovo predblagdansko vrijeme, nakon priče o Vilenjaku Luki, koji pomaže Djedici pakirati igračke, svoj vrtić odlučili pretvoriti u Kuću božićnih vilenjaka. Djeca su se odlučila odreći svojih igračaka koje su uz pomoć roditelja zapakirali i poslali svojim nepoznatim prijateljima iz udomiteljskih obitelji. Poklone su preuzele drage udomiteljice iz Udruge „Zipka“.

Komentari