Evo kako je bilo

Foto - Programom 'Na kavu sa Župančićem i Kumičićem' obilježen slovenski kulturni dan

Objavljeno: 10.02.2024. 15:05

Zadnja izmjena: 10.02.2024. 15:32

Foto: Varaždinska županija

Stihovi slovenskog pjesnika Otona Župančića i proza hrvatskog književnika Eugena Kumičića odzvanjali su danas Varaždinom, na spoju ulica koje nose ime dvojice velikih umjetnika. Poetsko-glazbeni program pod nazivom 'Na kavu sa Župančićem i Kumičićem' organizirala je udruga Ritam misli povodom slovenskog kulturnog praznika Prešernovog dana.

Događaju su prisustvovali veleposlanik Republike Slovenije Nj. E. Gašper Dovžan koji je istaknuo da ga veseli što se u Varaždinu održava ovakvo događanje, zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković koji je uputio čestike na organizaciji događanja, predsjednica udruge Ritam misli Ljubica Ribić koja je na podršci zahvalila Veleposlanstvu Republike Slovenije, Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu te zamjenica župana Silvija Zagorec koja je istaknula kako su se ovim događajem na simboličan način povezale Hrvatska i Slovenija, dvije zemlje bliske povijesti i kulture. Uz članove Ritma misli, stihove i prozu izvodili su književnici iz Slovenije, dok su se za glazbeni dio programa pobrinuli članovi zbora Capela Paulina Varaždin.

- Poezija i književnost govore univerzalnim jezikom koji svi razumiju. Time rade i na poticanju zajedništva, poštovanju tradicije, kulture i jezika drugog, prijateljskog naroda - rekla je zamjenica župana.

Komentari