reakcija

Grad Varaždin: 'Brinemo o napuštenim životinjama, gradit ćemo i utočište za mačke'

Objavljeno: 07.03.2024. 08:58

Zadnja izmjena: 07.03.2024. 08:58

Udruga 'Životni zov' Varaždin koja brine o napuštenim životinjama se putem društvenih mreža obratila priopćenjem u kojem tvrde kako Grad Varaždin ne sufinancira njihov rad, već samo rad 'Udruge Spas' koja brine samo za pse, a ne i mačke. Priopćenjem je jutros odgovorio i Grad Varaždin.

Naime, Iz Grada navode kako ih udruga 'Životni zov' nepravdano proziva te kako Grad poštuje sve zakonske obveze i iz proračuna izdvaja sredstva za brigu o svim napuštenim životinjama.

- Predviđeno je i 20 tisuća eura za provođenje sterilizacije izgubljenih, vlasničkih i slobodnoživućih mačaka, putem javnog poziva koji je u pripremi i bit će uskoro objavljen – navode iz Grada dodajući kako je gradonačelnik Bosilj prije nekoliko dana Udruzi 'Spas' urgentno dodjelio pet tisuća eura za zbrinjavanje mačaka.

'Gradit ćemo i sklonište'

Podsjetimo, Udruga 'Životni zov' u svojoj objavi napisala je i kako su održali sastanak s zamjenikom Miroslavom Marković koji im je, navode, predložio da se prijave na Javni poziv za projekte neprofitnih udruga. Na navedeni poziv nisu se mogli prijaviti, kažu, jer na popisu djelatnosti nije bilo zaštite životinja, a iz Grada poručuju:

- Članovi Udruge „Životni zov“ čiji se rad cijeni, a koji neopravdano prozivaju Grad Varaždin, na sastanku sa zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Markovićem tražili su podmirenje starih dugova u iznosu 10 tisuća eura što Grad Varaždin ne smije učiniti. Uz sve nabrojano, podsjećamo da je u tijeku realizacija izgradnje Utočišta za  mačke koje bi se nalazilo u neposrednoj blizini Udruge „Spas“ čime bi Varaždin postao prvi grad u Republici Hrvatskoj koji će na primjeren način brinuti o napuštenim mačkama – stoji u priopćenju Grada Varaždina.

Komentari