Grad Varaždin

Grad Varaždin pomaže stradalim područjima u Sloveniji

Objavljeno: 15.10.2023. 11:52

Zadnja izmjena: 15.10.2023. 11:57

Foto: Grad Varaždin

Grad Varaždin preusmjerio je novce namijenjene promociji Špancirfesta u Ljubljani i kupio profesionalne odvlaživače zraka kao pomoć stradalim područjima od katastrofalnih poplava u Sloveniji.

Iako je Turistička zajednica grada Varaždina već imala dogovoren termin predstavljanja Špancirfesta u centru Ljubljane, to je predstavljanje otkazano u znak solidarnosti i pijeteta prema svima koji su nastradali u toj elementarnoj nepogodi.

Umjesto promocije Špancirfesta, gradonačelnik Neven Bosilj donio je zaključak kojim su se dodatnim sredstvima iz pričuve kupila 3 profesionalna odvlaživača zraka od koji su 2 donirana Gasilskoj zvezi Celja kao prijateljskom savezu sa Gradskom vatrogasnom zajednicom grada Varaždina, a treći je doniran Prostovoljnem gasilskem društvu u mjestu Nazarje koje je jedno od teže stradalih naselja u tom dijelu Slovenije.

Donaciju su jučer ujutro uručili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Tomislav Bogović i predsjednik DVD-a Varaždin Radovan Martinec. Gradonačelnik Celja Matija Kovač dočekao je delegaciju grada Varaždina i zahvalio na donaciji koja će itakako dobro doći u sanaciji šteta na kućama i ostalim objektima.  

Komentari