istup

eTV - Klapša: Projekt nam drže na rezervnoj listi, to je ta 'vertikala'

Objavljeno: 01.04.2024. 10:07

Zadnja izmjena: 01.04.2024. 10:08

Općina Maruševec trebala je krenuti u izgradnju Centra za posjetitelje, u kojem bi se objedinilo više sadržaja, a projektom bi se mijenjala vizura općine. Ipak, ističe načelnik Mario Klapša, projekt se već godinu dana nalazi na "rezervnoj listi" kada je riječ o financiranju od strane države.

Riječ je o projektu, kako je objasnio kojeg je Općina prijavila još početkom prošle godine, a Centar za posjetitelje trebao bi sadržavati restoran, zatim dvoranu za skupove, radionice i edukacije, višenamjensko igralište te hostel. Namjena objekta bila bi za različite manifestacije poput Adventa, koncerata na otvorenome te sportska natjecanja, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 6,2 milijuna eura.

'Ne možemo doći do tih sredstava'

Ipak, ističe, u jednom je trenu "zapelo", a unatoč tome što su uložena velika sredstva u pripremu projekta, Općina Maruševec nije jedina koja je ostala bez sredstava. 

- Radi se o investiciji od 6,2 milijuna eura, do kojih naravno ne možemo doći, a s druge strane imamo u NPOO-u sredstva koja nisu iskorištena za one programe za koje su bila alocirana. To bi nam zaista, ne samo općini Maruševec, već svima nama koji smo prijavili projekte, koji smo utrošili određena sredstva za projektnu dokumentaciju, a radi se o do sada 70.000 eura, mogli smo to uložiti u nešto drugo. Veselilo bi me makar da bi se ta sredstva koja nedostaju alocirala upravo za te sve projekte, pa bi smo onda mogli razgovarati o nekakvom velikom ulaganju u turizam, o vertikali vlasti, u razvoju Varaždinske županije, za sada to nije moguće - rekao je Klapša.

Komentari