završetak radova

U parku kod Sportske dvorane Graberje postavljeno novo dječje igralište

Objavljeno: 11.05.2021. 13:02

Gradska tvrtka Parkovi d.d. završava s radovima na postavljanju još jednog novog dječjeg igrališta u gradu Varaždinu koje se nalazi u parku iza Sportske dvorane Graberje. Vrijedni djelatnici Parkova istovremeno postavljaju nova igrala na tri lokacije, a direktor Alen Runac obišao je radove kako bi se uvjerio da je sve spremno i sigurno za male Varaždinke i Varaždince.

- Nakon puno godina u Graberju montiramo novo dječje igralište, na jednoj od najljepših lokacija u Varaždinu, odvojeno od prometa i pod krošnjama drveća. Igralište će biti prilagođeno djeci svih dobnih skupina, od vrtićaraca do školaraca. Potaknuti situacijom s pandemijom koja je uvelike utjecala na to da naša djeca puno vremena provode u zatvorenim prostorima, želimo im omogućiti da više budu vani, na zraku, u igri. Kao kineziolog i sportaš svjestan sam važnosti fizičke aktivnosti za djecu, koja je također bila ograničena i ograničena je još uvijek važećim epidemiološkim mjerama. Siguran sam da će ovakva igrališta u našim mjesnim odborima probuditi želju djece i roditelja da provode vrijeme na otvorenom. U užurbanoj svakodnevici, roditeljima je najlakše kad su im dostupna barem dječja igrališta, ako nemaju vremena otići negdje dalje u prirodu. Djeca se ovdje druže, socijaliziraju, sklapaju prijateljstva. Meni osobno to je izrazito važno - rekao je Alen Runac.

Djelatnici gradske tvrtke Parkovi svakodnevno brinu o čak 52 dječja igrališta na području grada Varaždina, kontinuirano ih nadograđuju novim igralima i mijenjaju elemente koji su uništeni, obilaze igrališta i provjeravaju njihovu sigurnost. Također, pozivaju građane da, ukoliko uoče bilo kakvu štetu nastalu na dječjim igralištima u Varaždinu, jave tvrtki kako bi se sanirala.

Komentari