doznajemo

Odabran izvođač radova na rotoru u Hrašćici, donosimo detalje

Objavljeno: 11.03.2024. 12:05

Zadnja izmjena: 11.03.2024. 12:05

Foto: Arhiva

Kako doznajemo od Hrvatskih cesta, odabran je izvođač radova na Rekonstrukciji raskrižja državne ceste oznake DC2 s Optujskom ulicom u Varaždinu, točnije za projekt pod nazivom rotor Hrašćica.

Natječaj je raspisan krajem prošle godine, a Hrvatske ceste za izvođenje radova odabrale su tvrtku Colas. Njihova cijena ponude je u vrijednosti od 1,312 milijuna eura. Predviđeni rok za završetak radova je 150 dana.

- Prema kriteriju za odabir ponude ocijenjena je ekonomski najpovoljnijom ponudom te se ovaj Ponuditelj odabire za sklapanje ugovora o javnoj nabavi, a sukladno odredbama Dokumentacije o nabavi i Ponudi ponuditelja – ističu iz Hrvatskih cesta.

Podsjećamo, predmetnom rekonstrukcijom semaforiziranog raskrižja u kružno osigurava se sigurnije i udobnije odvijanje cestovnog, pješačkog i biciklističkog prometa. Ovim projektom je predviđeno urediti horizontalne i vertikalne elemente raskrižja, kolničku konstrukciju, odvodnju oborinskih voda, te osigurati prostor za pješačko biciklistički promet neposredno uz projektirani kolnik odvojen zelenom površinom. 

Komentari