napokon!

Foto - Odbijena žalba, počinje projektiranje rješenja za Kućansku rampu

Ta će Zajednica ponuditelja izraditi projektnu dokumentaciju u vrijednosti 446.2 tisuća eura...
Objavljeno: 11.01.2024. 12:59

Zadnja izmjena: 11.01.2024. 13:13

Foto: Arhiva/Grad Varaždin

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM), kako navode iz Grada Varaždina, je odbio žalbu Zajednice ponuditelja MOBILITA EVOLVA, kao neosnovanu. Riječ je o žalbi na postupak javne nabave koju je objavio Grad za usluge rekonstrukcije 'Kućanske rampe', a time su, dodaju iz Grada, stvoreni svi preduvjeti za početak projektiranja.

Riječ je o neosnovanoj žalbi na postupak javne nabave koji je Grad Varaždin kao naručitelj objavio 4. rujna prošle godine radi nabave usluga izrade projektne dokumentacije za izgradnju deniveliranog prolaza ispod pruge i rekonstrukcija dvaju raskrižja na ulici Frana Supila u Varaždinu. U predmetnom postupku javne nabave pristigle su dvije ponude, naručitelj je obje ponude ocijenio kao valjane, te je odabrao ponudu Zajednice ponuditelja Via Plan, Geotech i Granova. Ta će Zajednica izraditi projektnu dokumentaciju u vrijednosti 446.2 tisuća eura.

- Bilo je za očekivati da će DKOM donijeti takvu odluku i odbaciti žalbu kao neosnovanu jer smo proveli javnu nabavu sukladno propisanim pravilima. Rješavanje problema gužvi i čekanja na  „Kućanskoj rampi“ jedan je od najvažnijih strateških ciljeva ove gradske uprave. Očekujem da ćemo sukladno propisanim uvjetima natječaja u roku od 9 mjeseci od potpisivanja Ugovora imati pred sobom projekt podvožnjaka kojim ćemo i na simboličkoj razini izbrisati ovu razdjelnicu koja je dijelila naš grad - istaknuo je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

Komentari