deset godina rada

Održana svečana sjednica Zajednice studentskih centara Republike Hrvatske

Objavljeno: 28.08.2022. 20:55

Zadnja izmjena: 02.09.2022. 12:16

U Studentskom centru Varaždin u nedjelju se održala svečana sjednica Zajednice studentskih centara Republike Hrvatske povodom obilježavanja 10 godina rada Zajednice.

Zajednica studentskih centara je sporazumno udruženje svih studentskih centara u Hrvatskoj s ciljem zajedničkog rješavanja pitanja vezanih uz djelatnost studentskih centara, a osobito u dijelu organizacije studentske prehrane, smještaja studenata, posredovanja u zapošljavanju studenata te zadovoljavanja kulturnih i sportskih potreba studenata.

- U Varaždin dolaze na tisuće studenata iz drugih sredina, a iako je mali grad, možemo ga s ponosom zvati studentskim gradom čiji će razvoj u tom pogledu zasigurno dosegnuti zavidnu razinu na europskoj karti gradova središta visokog obrazovanja. Prije nekoliko mjeseci otvorila se nova poslovna zgrada tvrtke švicarskog investitora koji zapošljava više od stotinjak visokoobrazovanih stručnjaka iz IT segmenta, a jučer sam imao sastanke i s novim potencijalnim švicarskim investitorima. Posla za kvalitetne studente će u Varaždinu završetkom studija sigurno biti -rekao je gradonačelnik Bosilj.

Istaknuo je i važnost Studentskog doma za događanja poput Špancirfesta. - Studentski dom kakav ima Varaždin trebao bi imati svaki naš grad u kojem postoji visoko školstvo, a upravo Studentski centar Varaždin i ravnatelj Milijaš jedna su od najzaslužnijih karika u njegovoj realizaciji. Da nemamo ovaj studentski dom, festival ne bi mogli organizirati u ovakvom obimu i na ovakvoj razini jer za vrijeme ljetnih praznika dom radi i kao hostel stoga ovdje možemo smjestiti brojne izvođače koji tu nastupaju. Neprocjenjivo je što putem Zajednice imate priliku za razmjenu iskustva i informacija te pronalaženje zajedničkih rješenja kako da ovakve i ostale odlične projekte i ideje provedete u svojim gradovima - rekao je.

Komentari