nakon 9 mjeseci

Sutra se otvaraju zatvoreni dijelovi kafića, ugostitelji otkrili čega se najviše boje

Sutra će tako po prvi puta od studenog prošle godine gosti moći popiti kavu u unutrašnjosti svojeg najdražeg kafića...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.08.2021. 09:50

Zadnja izmjena: 31.08.2021. 10:27

Foto: Ilustracija

Kao što je najavio Davor Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, za sutra je predviđeno otvaranje zatvorenih dijelova kafića.

Prema njegovim riječima, istek sezone, stanje procijepljenosti i drugi parametri otvorili su mogućnost da se kafićima dopusti i rad unutra, a epidemiolozi bi do sutra trebali utvrditi mjere. Sutra će tako po prvi puta od studenog prošle godine gosti moći popiti kavu u unutrašnjosti svojeg najdražeg kafića. Što to znači za ugostitelje i kakve mjere očekuju provjerili smo s Jadrankom Behin, predsjednicom Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin te vlasnicom dva kafića i Robertom Magićem, varaždinskim ugostiteljem.

- Hvala Bogu da nas otvaraju, ali ono što mi očekujemo, to ne vjerujemo da će se dogoditi. Tek ćemo danas poslijepodne vidjeti kakve će biti mjere jer se do zadnje sekunde čeka za donošenje nekih odluka, a mi ne znamo kako ćemo sutra raditi. Bojim se da ne dogodi scenarij da opet okrive kafiće da su glavni izvor zaraze ukoliko opet dođe do pogoršanja epidemiološke situacije - rekla nam je Behin.

- Za ugostitelje ovo otvaranje znači puno. Dolazi jesen i hladnije vrijeme, a kakve će biti mjere to ni Bog dragi ne zna. Čuo sam da će mjerna jedinica biti hospitalizacija, a ne broj zaraženih i to je ispravan parametar. Realno, trebali su cijelo ljeto pustiti bez ikakvih mjera i mislim da život treba ići dalje normalno bez ikakvih restrikcija jer se u zadnje dvije godine izgubilo jako puno djelatnosti - rekao nam je Magić.

 

 

Komentari