Javni poziv

Otvorene prijave za javne potrebe u kulturi Varaždinske županije za 2024. godinu

Objavljeno: 05.10.2023. 12:29

Zadnja izmjena: 05.10.2023. 13:11

Varaždinska županija poziva sve ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, samostalne umjetnike, udruge te druge pravne i fizičke osobe registrirane za djelatnosti i područja kulture da se jave na poziv s programima u kulturi koje planiraju raditi u 2024. godini. Javni poziv će biti otvoren do 30. listopada 2023. godine do 14 sati.

Cilj programa javnih potreba u kulturi jest podrška programima i projektima koji se ističu kvalitetom, stručnošću, kontinuitetom, značajem i prepoznatljivošću u lokalnoj sredini te onih profiliranih na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom planu s posebnim naglaskom na očuvanje tradicionalnih i običajnih vrijednosti te razvojem novih, suvremenih i interdisciplinarnih kulturnih praksi diljem Varaždinske županije.

Prioriteti programa javnih potreba u kulturi Varaždinske županije prvenstveno se odnose na očuvanje običajne i tradicijske kulture, očuvanje kulturne baštine, tradicionalnih kulturnih manifestacija, amaterske kulture, profesionalne i institucijske kulture, poticanje kulturno-umjetničkog stvaralaštva, programe koji promiču sadržaj ili teme vezane uz Varaždinsku županiju, kajkavski jezik, umjetnike i znamenite ličnosti s područja Varaždinske županije.

Javni poziv s uputama za predlagatelje i online prijavnicom dostupan je na mrežnim stranicama Varaždinske županije, a nakon ispunjavanja online prijavnice, prijavnicu je potrebno potpisati i poslati poštom s dodatnom dokumentacijom ili e-mailom ako predlagatelj posjeduje elektronički potpis.

Komentari