Dodjela medalja

Ovi varaždinski policajci dobili su medalje za izuzetni pothvat

Objavljeno: 03.10.2023. 09:01

Zadnja izmjena: 03.10.2023. 10:06

Foto: MUP

Slavku Trubelji, u zvanju viši policijski narednik i Anji Prekrit u zvanju policajac, uručene su medalje za izuzetni pothvat u policijskom postupanju.

U petak, 29. rujna u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, uz moto „Zajedno gradimo siguran svijet“, svečano je obilježen Dan hrvatske policije i blagdan njenog zaštitnika sv. Mihovila. Domaćini svečanosti bili su izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Nakon obraćanja glavnog ravnatelja policije Miline i ministra Božinovića, uslijedila je dodjela nagrada i priznanja policijskim službenicima koji su se posebno istaknuli u radu tijekom prošle godine. Među njima je i dvoje policijskih službenika Policijske uprave varaždinske, odnosno Policijske postaje Novi Marof, Slavko Trubelja i Anja Prekrit.

Prometna nesreća poljskog autobusa

Naime, njih dvoje su dana 6. kolovoza 2022. godine prvi stigli na mjesto događaja teške prometne nesreće poljskog autobusa na auto-cesti A-4, u kojoj je preminulo 12 putnika, a ozlijeđena su 32 putnika, od kojih 19 teško.

Odmah po dolasku na mjesto događaja, ovo dvoje policijskih službenika pristupilo je pružanju pomoći i spašavanju života ozlijeđenim putnicima iz autobusa.

- Unatoč tome što su zasigurno doživjeli traumu zbog težine i razmjera ove prometne nesreće koja ne može ostaviti ravnodušnim nikoga, bez obzira na prag tolerancije na stres te na uvježbanost, pripremljenost i profesionalnost svakog policijskog službenika, oni su sve zadaće odradili maksimalno odgovorno, požrtvovno i stručno i to nesporno uz veliku dozu ljudskosti i empatije - rečeno je prilikom uručenja.

Komentari