vremenska prognoza

Ovaj tjedan i dalje uz zimske jakne i kišobrane, evo što kažu meteorolozi

Objavljeno: 27.02.2022. 09:21

Zadnja izmjena: 28.02.2022. 09:29

Iako smo ovog tjedna mogli uživati u pravim proljetnim temperaturama, vremenska prognoza za Varaždin u nadolazećem tjednu podsjetit će nas da smo još uvijek u zimskim mjesecima godine.

Prema podacima s DHMZ-a, sutra će vrijeme biti promjenjivo - u jutarnjim će satima biti vedro i sunčano, no poslijepodne nas očekuje blaga i mjestimična naoblaka, dok će navečer biti oblačno uz mogućnost manje količine kiše i snijega. Temperatura zraka kroz dan će se kretati između -1 i 4 stupnja Celzijevih, a većinu dana će puhati umjeren do jak sjeverac.

Kroz noć s utorka na srijedu temperatura će se spustiti i do -4 stupnja, dok će se u utorak u jutarnjim satima temperatura će se kretati od -1 do 5 stupnja, a najviša dnevna će biti do 7 stupnja u popodnevnim satima. Većinu dana će biti oblačno uz tek pokoju zraku sunca, uz slab do umjeren sjeverac.

Što se tiče srijede, u prijepodnevnim nas satima očekuje temperatura do -5 stupnja, no bit će sunčano. Kroz dan će biti malo oblačno uz rast temperature do 7 stupnjeva.

"Minuse" možemo očekivati i u četvrtak kada će se temperatura spustiti do -3, a njen rast do 8 stupnja možemo očekivati kroz prvu polovicu dana. Navečer će se ona spustiti do 4 stupnja, a kroz cijeli dan će biti vedro i sunčano, uz blagu naoblaku u večernjim satima.

Za vikend nas očekuje slično vrijeme kao i u četvrtak - temperatura će se kretati od -2 do najviše 8 stupnjeva, a većinom će biti sunčano uz blagu naoblaku tijekom večeri. Puhat će slab do umjeren sjeverac.

Komentari