UPISI U SREDNJE ŠKOLE

U Drugu gimnaziju Varaždin povećan broj upisanih učenika s područja gradova Ludbrega i Lepoglave

Objavljeno: 24.07.2020. 11:55

Zadnja izmjena: 29.06.2021. 14:54

Druga gimnazija Varaždin ove je godine upisivala ukupno 144 učenika u šest razrednih odjela i to po jedan razredni odjel prirodoslovno-matematičke gimnazije i opće gimnazije za sportaše te četiri razredna odjela opće gimnazije.
U ljetnom upisnom roku sva upisna mjesta su popunjena. Za 144 upisna mjesta škola je primila ukupno 719 prijava učenika.

Učenici su najveći interes iskazali za upis u smjer opće gimnazije gdje se na jedno upisno mjesto natjecalo prosječno pet učenika.Tako je posljednje rangirani učenik na ljestvici u općoj gimnaziji imao 70,20 bodova, u općoj gimnaziji za sportaše 109,72 bodova, dok je u prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji imao 62,89 bodova. Prošle godine je najveća navala bila  u prirodoslovno-matematički smjer.
- Kao i prošlih godina školu su upisali, osim učenika iz Varaždinske županije i učenici iz drugih županija i to iz Međimurske, Krapinsko-zagorske i Kopriničko- križevačke županije.
Također, ove godine zabilježili smo povećani broj upisanih učenika s područja gradova Ludbrega i Lepoglave, a već tradicionalno odličan upis bilježimo iz grada Novog Marofa.
I ovogodišnjim upisima možemo biti izuzetno zadovoljni što je neosporan dokaz kvalitete Druge gimnazije Varaždin, rekla je ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Zdravka Grđan.

Upisno povjerenstvo će odraditi upise sljedeći tjedan, direktnim dolaskom u školu ili slanjem dokumentacije na mail.

 

Komentari