ne propustite

U petak ceremonija otvorenja Europskog događaja za mlade u Areni Varaždin

Objavljeno: 22.11.2022. 12:47

Zadnja izmjena: 22.11.2022. 12:47

U Varaždinu u petak počinje EYE Varaždin, jedan od najvažniji i najvećih događaja za mlade u Europi koji organiziraju Udruga mladih V.U.K i P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu, a oko 600 mladih gostiju iz cijele Hrvatske i Europe u Areni Varaždin pozdravit će i mladi varaždinski umjetnici na svečanoj ceremoniji otvorenja.

Naime, svečana ceremonija otvorenja nazvana Ø BORDERS (Zero Borders – Bez granica) u potpunosti je varaždinski umjetnički proizvod! U sklopu ceremonije otvorenja EYE-a Varaždin nastupat će 40-ak mladih glazbenika i umjetnika, te njihovih profesora i mentora iz Varaždina.

U sklopu ceremonije otvorenja koju režira Varaždinka Sanja Tropp Fruhwald, nastupat će Orkestar mladih Glazbene škole u Varaždinu pod vodstvom profesora Marka Prepelića, solo pjevačice Glazbene škole u Varaždinu pod vodstvom profesorice Doroteje Ilčić, mlade plesačice Plesnog studija Vindi pod vodstvom mentorice i koreografkinje Davorke Čorko Rodeš. Nastupit će i mladi varaždisnki hip-hoperi i reperi Jurek i Bais, a varaždinski glumac Jurica Marčec bit će voditelj uz kolegicu Vanesu Petrac koja, uz dramaturga Marija Kovača, nije Varaždinka, ali usko surađuje i radi s Umjetničkom organizacijom VRUM. Udruga nuSynergetic zadužena je za produkciju.

Svečanu ceremoniju otvorenja EYE-a Varaždin svi zainteresirani moći će pratiti putem live prijenosa na You Tube kanalu Pečetri ili na Facebook profilu Pečetri u petak, 25. studenog od 20:15!

Gosti

Svoje sudjelovanje na EYE-u Varaždin su, među ostalim, potvrdili europarlamentarci Predrag Fred Matić, Karlo Ressler, Željana Zovko, Tomislav Sokol, Tonino Picula, slovenska europarlamentarka Irena Joveva, nizozemska europarlamentarka Sophia in 't Veld, TikToker Karlo Marčac, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković i mnogi drugi.

Komentari