Doznajemo

Varaždinske Toplice: Krenuo projekt cestovnog prilaska budućem autobusnom kolodvoru

Objavljeno: 01.11.2023. 08:37

Zadnja izmjena: 01.11.2023. 08:37

Hrvatske ceste pokrenule su postupak javne nabave za projekt izgradnje priključka novom autobusnom kolodvoru sa državne ceste DC526, izgradnju pješačkih staza i uređenje raskrižja državne ceste DC526 i Cvjetne ulice u Varaždinskim toplicama. Procijenjena vrijednost investicije je 1.194.500 eura.

Izvedbom novog priključka kojim se omogućuje prilaz budućem autobusnom kolodvoru s DC526, dodatnom izvedbom pješačkih staza uz državnu cestu te uređenjem i rekonstrukcijom postojećeg raskrižja DC526 i Cvjetne ulice, želi se povećati razina udobnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu na predmetnoj dionici, poboljšati elemente poprečnog presjeka, adekvatno riješiti oborinsku odvodnju, obnoviti i uskladiti horizontalnu i vertikalnu prometnu signalizaciju, a sve u skladu sa važećom zakonskom regulativom, te poboljšati uvjete življenja lokalnog stanovništva.

- Raskrižje državne ceste i Cvjetne ulice sanirat će se kako bi se povećala preglednost na sporednom smjeru, a planira se i uvođenje dodatne trake za lijevo skretanje na glavnoj trasi kao i semaforizacija uz osvjetljenje te pješački prijelaz. Uvođenjem novih pješačkih staza od početka zahvata pa do Cvjetne ulice s lijeve strane državne ceste omogućava se sigurno odvijanje pješačkog prometa. Pješačke staze su denivelirane u odnosu na kolnik državne ceste, odvojene od ruba zelenim zaštitnim pojasom - rekao je član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić.

Komentari