Studentski smještaj

Za smještaj u studentskim domovima u Varaždinu ispod crte ostalo 500 studenata

Danas, 21. kolovoza je zadnji dan za podnošenje prigovora na privremene rezultate, nakon čega će biti objavljeni konačni rezultati, izvijestili su iz Studentskog centra Varaždin...
Objavljeno: 21.08.2023. 08:32

Zadnja izmjena: 21.08.2023. 13:15

Foto: Arhiva

Prema privremenim rezultatima koje je objavio Studentski centar u Varaždinu, pravo na smještaj u studentske domove u Varaždinu za ovu je akademsku godinu ostvarilo 811 studenata, dok je 500 prijavljenih ostalo 'ispod crte', a danas je zadnji dan za podnošenje prigovora.

Naime, na natječaj za studentski smještaj u Varaždinu prijavilo se ukupno 1.399 studenata. No, od ukupno prijavljenih, 85 prijava bilo je nepotpuno, 1 studentica je odustala od zahtjeva u toku natječaja, u jednoj pristigloj omotnici je bio samo popis dokumentacije, dok je jedna prijava poslana izvan propisanog roka, izvijestili su iz Studentskog centra Varaždin.

Prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2023./2024., te broju bodova ostvarenih odgovarajućim pravilnikom, u studentske domove Studentskog centra u Varaždinu pravo na smještaj ostvarilo je 811 studenata. Od 500 studenata koji nisu dobili smještaj u domovima, prvih 200 studenata ostvarilo je subvenciju za smještaj kod privatnih stanodavaca u Varaždinu.

Danas, 21. kolovoza je zadnji dan za podnošenje prigovora na privremene rezultate, nakon čega će biti objavljeni konačni rezultati, izvijestili su iz Studentskog centra Varaždin.

Inače, početkom srpnja pisali smo o problematici subvencioniranja smještaja studenata kod privatnih stanodavaca, koji je unatoč subvenciji puno skuplji nego smještaj u studentskom domu.

Iz tadašnjeg odgovora varaždinskog župana Anđelka Stričaka (HDZ) na pitanje vijećnika Luke Zrinskog (SDP) može li se 'pojačati' subvencioniranje privatnog smještaja za studente u dogovoru s jedinicama lokalne samouprave (JLS), kako bi ta naknada za smještaj studenata bila "ipak malo respektabilnija", vidljivo je da su Varaždin, Lepoglava, Novi Marof, Bednja, Jalžabet i Trnovec Bartolovečki spremni u budućem razdoblju razmotriti sufinanciranje smještaja za studente iz svojih proračuna, dok ostali gradovi i općine u Varaždinskoj županiji navode kako nemaju raspoloživih sredstava u svojim proračunima za tu namjenu.
 

Komentari