stup za mobilnu telefoniju

Bosilj: Poduzet ću sve da se antenski stup u Jalkovcu ukloni ili premjesti

'Obzirom da se zahvat nalazi unutar stambene namjene, a prema GUP-u u stambenim zonama, nije dopuštena izgradnja takvih građevina, neće biti moguće izdavanje uporabne dozvole', rekao je Bosilj...
Objavljeno: 03.04.2023. 18:03

Zadnja izmjena: 04.04.2023. 05:24

Na području Jalkovca ovih je dana na rubnom dijelu poduzetničke zone, u blizini kuća, nedavno postavljen poveći antenski stup za mobilnu telefoniju.

Mještani varaždinskog prigradskog naselja Jalkovec, i ne samo oni, time su ostali neugodno iznenađeni te su očitovanje zatražili od varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja koji je rekao kako neće dopustiti ovakvo postupanje investitora, odnosno Hrvatskog telekoma te je dodao kako će poduzeti se da se navedeni stup izmijesti. 

- Poduzet ću sve da se taj stup makne, odnosno premjesti, jer nikad ili barem dok sam ja gradonačelnik neće dobiti uporabnu dozvolu. Građani s pravom negoduju jer su im stup stavili do kuća, a mogli su ga odmaknuti. U ovom slučaju projektant se u izjavi poziva na usklađenost s Prostornim planom uređenja Grada, a ne na mjerodavni plan, a to je Generalni urbanistički plan Grada. Obzirom da se zahvat nalazi unutar stambene namjene, a prema GUP-u u stambenim zonama, nije dopuštena izgradnja takvih građevina, neće biti moguće izdavanje uporabne dozvole. I ne samo to, zatražit ću reviziju dokumentacije postavljanja svih takvih stupova i baznih stanica postavljenih u Varaždinu - rekao je Bosilj.

Komentari