Britanski nogometni "web-zine" donosi priču o - NK Varteksu

Objavljeno: 20.03.2012. 21:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: footandball.net

Vijest o osnivanju prvog hrvatskog nogometnog kluba u vlasništvu navijača došla je i do Velike Britanije. Britanski nogometni "web-zine" Foot and Ball donosi naime priču - o NK Varteksu iz Varaždina.

Ime NK Varteks nije nepoznato Britancima. Navijači Aston Ville iz Birminghama sigurno se još sjećaju šokantnog poraza svog omiljenog kluba od jednog malog kluba iz Hrvatske ne tako davne 2001. godine. Varteks je tada bio vijest dana u Engleskoj jer ne događa se često da njihov premierligaš izgubi utakmicu od nekog kluba van "liga petice".

Sjećaju se Englezi i Varteksovih navijača i to još od 1996. godine kada su varaždinski White Stonesi bili među najbučnijim hrvatskim navijačima na Europskom prvenstvu.

Kad je do urednika "web-zinea" footandball.net, koji se inače bavi zanimljivim nogometnim pričama "ispod površine" koje rijetko dobivaju priliku u mainstream medijima, stigla informacija da je u Hrvatskoj osnovan klub u 100-postotnom vlasništvu navijača, ni trenutka nisu dvojili da tu priču žele na stranicama svog "web-zinea".

Priču o NK Varteksu, županijskom drugoligašu iz Varaždina, napisali su Nikola Kuzmić i Jenni Hutchinson, a priča donosi poznate detalje o razlozima osnivanja kluba i načinu funkcioniranja kluba.

Priču o NK Varteksu možete pročitati OVDJE

Komentari