Čehok o Aquacityju: Ova gradska vlast uništava sve što joj je povjereno!

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 20.11.2012. 16:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Nakon reagiranja varaždinskog  gradonačelnika Gorana Habuša u kojima za probleme „varaždinskog mora“ proziva i bivšu vlast, nije dugo trebalo čekati na odgovor bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka.

>>Habuš reagirao na upite vezane uz situaciju s Aquacityjem

Priopćenje Ivana Čehoka donosimo u cijelosti:   

Habuš ponovno, po ne znam koji put, svoju evidentnu nesposobnost, kao i potpuno diletantsko vođenje grada, opravdava lažima o tome što je navodno ostavila bivša vlast. Podsjećam da je cijeli kompleks Aquacity, dakle i objekti i cijelo jezero, kupljen na temelju odluka Gradskoga poglavarstva i Gradskoga vijeća od tvrtke Cesta jer je riječ o omiljenom javnom prostoru koje su koristili naši građani.

 S obzirom da je Cesta prelazila u strano vlasništvo i osobito s obzirom na sve što se poslije događalo s radnicima u toj tvrtki, ta je kupnja bila više nego opravdana. U taj se cijeli kompleks ulagalo, ali većinom u infrastrukturu, šetalište, kuhinju zbog prilagodbe standardima, kao i u sportske terene (bočalište koje su koristili branitelji).  Na temelju odluke Povjerenstva i nadležnih odjela ulagalo se u jednu od rijetkih hrvatskih plaža i kupališta za invalidne osobe, na što sam iznimno ponosan. Ta ulaganja ostat će trajno dio toga omiljenoga varaždinskoga ljetovališta.

S obzirom da grad nije mogao voditi ugostiteljski objekt, kao i zbog činjenice da je ugostiteljstvo bilježilo pad prihoda u cijeloj Hrvatskoj i do 40 posto, mi smo taj objekt iznajmili na temelju natječaja. Naravno, i dalje smo surađivali s najmoprimcima jer gradu treba biti stalo do jezera, kupališnih prostora, vanjskih igrališta, te drugih pratećih sadržaja. Cijelo to vrijeme Aquacity je bio otvoren i raspoloživ za sve građane Varaždina i okolnih mjesta, osobito sada kad građani nemaju novaca ljetovati na Jadranu.

Isključivo nebriga i nesposobnost ove vlasti doveli su do toga da su najmoprimci odlučili napustiti taj objekt. Isto tako je grad odveo u stečaj i restoran na varaždinskim bazenima, gdje je stanje po riječima samoga ravnatelja, vrlo loše. I to je pokazatelj kako ova gradska vlast uništava sve ono što joj je povjereno, pa i ne čudi da su svi gospodarski i socijalni pokazatelji stanja u gradu izrazito loši.

Ova će vlast ostati zapamćena jedino po tome da je dovela do ruba sve što joj je povjereno  – od sportskih klubova, obrazovnih institucija, gradskih objekata, kulturnih i drugih projekata, omiljenih šetališta i kupališta. Pamtit će se samo da je Varaždin postao za njihova mandata grad depresije i najviših cijena u Hrvatskoj.

Komentari