Danas započinje tradicionalna akcija MUP-a "Mir i dobro"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 16.12.2013. 15:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

MUP će i ove godine, od 16. prosinca do 8. siječnja 2014. provoditi akciju "Mir i dobro". Cilj akcije je spriječiti zloupotrebu oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava.

Inače, "Mir i dobro" naziv je preventivne akcije koju MUP RH već tradicionalno, od 1993. godine, organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani u našoj zemlji protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana i postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

I ove godine se, naime, očekuje da će građani, obilježavajući božićne i novogodišnje blagdane, sukladno tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u velikom broju obilaziti vjerska središta, prisustvovati svetim misama, organiziranim slavljima u ugostiteljskim objektima i gradskim trgovima te se posjećivati u obiteljskim domovima.

Zbog dolaska naših građana iz inozemstva povećat će se i promet na cestama, kao i broj putnika u zračnom, željezničkom i pomorskom prometu te na graničnim prijelazima. Kao i dosad, velik broj građana u slobodnoj će prodaji nabaviti petarde, rakete i druga pirotehnička sredstva za zabavu, a očekuje se i nezakonita nabava sredstava čija je prodaja nedopuštena.

Sve to ukazuje na potrebu pojačanih mjera sigurnosti, stoji u priopćenju Policijske uprave varaždinske.

Komentari