Dani ludbreške Svete Nedjelje: Održan susret župnih zborova

Objavljeno: 21.08.2012. 10:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

Svetom misom u spomen palim domoljubima u II. Svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu započeli su vjerski sadržaji manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje, piše ludbreg.hr

Misa je služena u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva, a predvodio ju je prečasni Josip Đurkan.

– Svaki čovjek stvoren je na sliku Božju i nema mu se pravo oduzeti dostojanstvo. Onima kojih se danas prisjećamo uzeto je dostojanstvo, život i grob. Ideologije su odlučivale o tome tko ima pravo na život. Koliko je štete počinjeno ljudskim dušama ideološkim rasizmom svjedočimo i danas kad još uvijek žanjemo plodove istih. No i dalje stvaramo nove ideologije. Ideologiji današnjice važan je samo profit – naglasio je u svojoj propovijedi.

U večernjim satima služena je i misa u Zavjetnoj kapeli. Misu je služio Zoran Gložinić, a po završetku već tradicionalno održan je i susret župnih zborova.

Sudjelovao je Zbor župe Presvetog Trojstva Ludbreg, Zbor župe Sveta Marija, Zbor župe Sveta Magdalena iz Ivanca, Zbor župe Svetog Jurja Sveti Đurđ, Zbor župe Franje Asiškog Veliki Bukovec koji je pratio i misno slavlje i Zbor „Alojzijevci“ župe bl. Alojzija Stepinca Koprivnica.

Svaki zbor izveo je tri pjesme od kojih je jedna bila posvećena Krvi Kristovoj.

Komentari