Novo članstvo

Dijabetičko društvo Lepoglava primljeno u Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Objavljeno: 05.02.2024. 13:06

Zadnja izmjena: 05.02.2024. 13:11

Foto: Dijabetičko društvo Lepoglava

Jednoglasnom odlukom Upravnog odbora Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, lepoglavsko Dijabetičko društvo postalo je punopravnim članom krovne organizacije dijabetičkih udruga u Hrvatskoj. 

Iz Udruge navode kako s obzirom na činjenicu da Dijabetičko društvo Lepoglava svoj rad temelji na načelima ravnopravnosti, solidarnosti i humanosti, s glavnom misijom okupljanja građana radi promicanja unaprjeđenja zdravstvene i društvene zaštite osoba oboljelih od šećerne bolesti, odnosno dijabetesa, ovom odlukom savez dobiva vrijednog saveznika u neprekidnoj borbi za oboljele od dijabetesa.

- Ova je vijest s posebnim veseljem primljena u lepoglavskoj udruzi. Jedan od ciljeva koji smo postavili za ovu godinu bilo je apliciranje za članstvo u Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga. Prijavni smo postupak očito dobro odradili, a svakako je utjecaj na odluku imao i dosadašnji kvalitetan rad proteklih godina kojim smo se predstavili javnosti. No, to nipošto ne znači da ćemo sad stati, naprotiv, tek sad imamo obavezu raditi još više – izjavio je predsjednik Dijabetičkog društva Lepoglava Hrvoje Kovač dodavši kako će u veljači Društvo organizirati predavanje o dijabetesu i štitnjači te izložbu o inzulinu.

Komentari